Vekilliğe Özenen Bürokratı Kovdu

Haber Giriş : 21 Mart 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Komisyon sıralarındaki bir bürokratın Genel Kurul'da 'vekil' gibi dolaşması üzerine önce uyardı, sonra da ismiyle hitap edip kovdu.

Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında, CHP'nin muhalefeti ve milletvekillerinin ilgisizliği nedeniyle sıkıntılı dakikalar yaşandı. CHP'nin sürekli karar yeter sayısı istemesi üzerine Genel Kurulu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, sık sık ara vermek zorunda kaldı.

Ağırdan alınca kovdu

Yasa görüşülürken, komisyon sıralarında oturan bürokratların milletvekillerinin oturduğu sıralara gitmesi ve bağırarak konuşmaları da Sadık Yakut'u sinirlendirdi. Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın, vekillerin yanına gidince Divan'da görevli isimler Yakut'u "bu kişi bürokrat" diye uyardılar. Bürokratın Genel Kurul salonunda "rahat" dolaşması üzerine önce uyaran Yakut, Aydın'ın hala iki elini kemerinden tutarak ayakta gezdiğini görünce, "Bürokratlar sessiz olsun" diye bir uyarıda daha bulundu. Genel müdürün ismini görevlilerden öğrenen Yakut, daha sonra mikrofondan "Talat Aydın Genel Kurul'dan çıksın" dedi.
Aydın'ın yavaş hareket etmesi üzerine Yakut, sert bir ses tonuyla "Lütfen dışarı!" diyerek bürokratı Genel Kurul'dan çıkardı.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber