Öğrencisine tekme atan okul müdürüne ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2010 10:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde okulda çıkan tartışmaya karıştığı gerekçesiyle öğrencisine tekme atan okul müdürüne mahkeme tarafından 5 yıl süreyle denetim cezası verildi.

Elmadağ Barutsan İlköğretim Okulu'nda yaşanan olay şöyle gelişti: Okul içerisinde üç öğrenci arasında yaşanan tartışma, nöbetçi öğretmen tarafından okul müdürü Mustafa Ö.'ye bildirildi. Durum üzerine Miktad B., Volkan B., Muhammed B., okul müdürünün isteğiyle müdür odasına alındı. Üç öğrencinin ardından tartışmaya karıştığı gerekçesiyle Ahmet Can K. da diğer çocuklarla birlikte odaya çağrıldı. Okul müdürü odaya girerek üç öğrenciye neden tartıştıklarını sorduktan sonra Ahmet Can K.'ya tokat attı. Okul müdürü Mustafa Ö. daha sonra Ahmet Can K.'ya tekme attı ve daha sonra odadan çıkmasını söyledi.

Yaşadığı olaya üzülen Ahmet Can K., okulun yakınlarında bulunan boş bir alana geçerek ağlamaya başladı. Olayın ardından Ahmet'in arkadaşları durumu baba Fikri K.'ya bildirdi. Baba işyerini bırakarak oğlunu aramaya başladı. Bir süre oğlunu arayan baba neler olup bittiğini öğrenmek için okul müdürünün yanına gitti. Baba Fikri K., müdürden aldığı cevaplarla tatmin olmayınca şikayetçi olmak üzere Elmadağ İlçe Emniyeti'ne gitti.

Elmadağ Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonrasında okul müdürü Mustafa Ö., öğrencisine vurmadığını, ancak kalçasına hafifçe tekme attığını söyledi. Bu durum müdürün ceza almasını engellemedi. Tanık ifadeleri ve alınan darp raporu sonucunda karar veren mahkeme, ilköğretim öğrencisini haklı bularak okul müdürü hakkında kasten yaralama suçundan 3 bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme okul müdürünün sosyal ve ekonomik durumunu göz önüne alarak adli para cezasını 5 yıl süre ile erteledi. Bu süre zarfında okul müdürü aynı suçtan mahkeme karşısına çıkarsa para cezasını ödemeye mahkum edilebilecek.

Diğer taraftan okul müdürü olaydan sonra başka bir okula tayin edildi.

Kararı değerlendiren baba Fikri K., çocuğunun herhangi bir suçu olmadığı halde bu duruma maruz kaldığını belirterek karardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber