Yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilecek askeri personelin ataması 23 Aralık'ta

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2010 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilecek askeri personellerin atamasının 23 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. maddesine göre, uzman erbaşların 2 yıldan az ve 5 yıldan fazla olmamak şartı ile sözleşme imzaladığını ve sözleşme uzatımının da azami 45 yaşına kadar yapılabildiğini belirtti. Bu uygulama kapsamında uzman erbaşların birçoğunun yaş haddinden dolayı ilişikleri kesildikleri tarihte emeklilik hakkını dolduramadıklarını kaydetti.

Uzman erbaşların bu mağduriyetlerini gidermek amacıyla hazırlanan kanunun 30 Haziran 2010 tarihinde yürürlüğe girdiğini ifade eden Aykan, "Yaş sınırı nedeniyle silahlı kuvvetlerden ayrılanlar ile ayrılacak olan uzman erbaşlar, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO PL Tesisleri İşletme Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında emekli aylığı hak kazandıkları tarihe kadar devlet memuru olarak istihdam edilecektir." dedi.

Aykan, 1 Kasım 2010 itibariyle yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen ve 31 Aralık 2010 tarihi itibarı ile sözleşmesi feshedilecek olan toplam 421 personelin Milli Savunma Bakanlığına müracaatta bulunduğunu, atamaların da 23 Aralık 2010 tarihinde yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber