PTT Kefalet Sandığındaki sendikaları birbirine düşürdü.

Haber Giriş : 22 Mart 2005 05:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Kefalet Sandığı'ndaki 252 trilyon lira, sendikaları birbirine düşürdü. Tasfiyeye ilişkin yasanın yürürlüğe girmesinden sonra personele sandıkta biriken 25 trilyon liralık sadece anaparanın dağıtılması, geriye kalan 227 trilyon liralık nemanın ise Maliye ve PTT'ye devredilmesi, kamu sendikaları arasındaki kavgayı kızıştırdı.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Türk Haber Sen'i, "yönetimle işbirliği ve gasp yapmak", Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut da Akay'ı "kışkırtıcılık yapmak"la suçladı.

Şahin: Maaşlar yüzde 10 arttı

PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, sandıkta biriken paranın personele dağıtılmasının zorluğuna işaret etti. Şahin, "Bu para kanun gereği bu şekilde kullanılıyor. Üstelik 1935 yılında hayatını kaybetmiş bir personele bu parayı nasıl verebiliriz?" diye sordu. PTT çalışanlarının maaşlarından kesilen yüzde 2'lik bölümün artık kesilmediğini hatırlatan Şahin, büyük şehirlerde geçim sıkıntısı yaşayan personele 50-85 milyon lira arasında ek ödeme yapıldığına belirterek, "Çalışanların maaşları yüzde 10 düzeyinde arttı. Sadece sandığın kaldırılması bile çok önemli bir gelişmedir. Üstelik bu paralar yine PTT'nin modernizasyonu için kullanılıyor" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber