TOKİ konutlarının çatıları uçtu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ'ın Kovancılar İlçesi Okçular Köyü'nde geçem Mart ayında meydana gelen depremden etkilenenler için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bir bölümünün çatıları fırtınada uçtu. 20 santimetre kar bulunan köyde çatıları uçan evlerde oturan depremzedeler komşularının yanına yerleşirken, zor durumda kaldıklarını söyledi.

Elazığ'da geçen 8 Mart'ta merkez üssü Karakoçan İlçesi Başyurt Beldesi olan ve 42 kişinin ölümüne neden olan Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğündeki deprem ardından depremzedeler için TOKİ tarafından konutlar yaptırıldı. Depremin en büyük hasara neden olduğu Kovancılar İlçesi Okçular Köyü'nde yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 7 Kasım'da hak sahiplerine teslim edilen 140 konuttan 20 kadarının çatısı fırtınada uçtu.

Yaklaşık 20 santim kar kalınlığının bulunduğu köyde çatıları uçan evlerde biriken karlar eriyerek evlerin içine damlamaya başladı. Bazı depremzedeler bunun üzerine komşu evlere yerleşmek zorunda kaldı. Okçular Köyü'ndeki birçok konut bunun üzerine boşaldı. Depremzedeler TOKİ İdaresi'ne tepki göstererek, konutların sağlam yapılmamasından yakındı.

Depremzedelerden Esma Demirbağ, fırtına sırasında çatıların uçmasıyla ölümden döndüğünü söyledi. Demirbağ, ?Evlerimizde su da yok. Köy dışında bir çeşme var oradan evlerimize çok zor koşullarda su taşıyoruz. Hava soğuk, su yok, elektirik bazen var, bazen yok. Su getirmeye giderken, normal esen rüzgar vardı. Çatının uçabileceği aklımın ucundan bile geçmedi. Ama bir anda gürültüler başladı ve sağıma soluma çatı parçaları düşmeye başladı. Neredeyse üstümüze düşecekti, zor kaçtık. 1 aylık konutlar, neden böyle oldu anlamadım? dedi.

Sait Atlı, bir ay önce evlerinin kendilerine teslim edilmesine çok sevindiğini, kaldıkları konutun tüm odalarındaki tavanların damlamasından yakındı. Damlayan yerlere kap- kacak bıraktıklarını anlatan Atlı, şöyle dedi:

?Damla ile dolan kapları sürekli boşaltmak zorunda kalıyoruz. Evlerimizi teslim alırken çok sevinmiştik. Artık bizim de ev ve anahtarımız vardı. Ama 1 ay sonra böyle bir felaketle karşılaştık. Kış yeni başlıyor. 2 günden beri tavanlarımız damlıyor. Arakadaki küçük odaya yerleştik ailece. TOKİ'yi sağlam iş yapıyor diye biliyorduk. Normal bir rüzgarda çatılar uçtu. Ser esen bir fırtınada kim bilir neler olacak? Bir ay önce kaldığımız prefabrik evden hiç bir farkı yok. Yani sonuçta yine dışardayız.?

KOMŞUSUNUN EVİNE YERLEŞTİ

Kaldığı evin çatısı fırtınada uçan köy azası Mehmet Salih Atlı, ailece komşusunun evine yerleşmek zorunda kaldığını belirterek, yaşadıkları bu dramı herkesin görmesini istedi. 8 kişilik ailesiyle birlikte komşusunun evinde kalmak zorunda olduğunu belirten Atlı, şunları söyledi:

?Kaldığım evin çatısı uçtuktan sonra ailece komşumun evine göçtüm. Bakın anahtar bende. Ama ben ve ailem komşumun evinde kalıyoruz. Buyrun görün. Anahtar teslimi yapmışlar ama konutların hiçbir yeri sağlam değil ki. Bu çatılar monte edildiği zaman, fırtınaya dayanamayacağını söyledik. Adamlar, ?İşimizi sen bize mi öğretiyorsun?' diye karşılık verdi, sustuk. Bağlama çatı olmadığı sürece buradaki fırtınaya bu çatılar dayanmaz. Bütün Türkiye Cumhuriyeti'ne sesleniyorum. Çocuklarımız, hayvanlarımız ve ailece perişan olmuşuz. Ben köy azasıyım, köylüme ne cevap vereceğim??

Konutların yapımını sürdüren TOKİ'ye ait şantiye görevlileri konu ile ilgili açıklama yapmaya yetkili olmadıklarını kar yağışının durması ardından hasar gören çatıları ve konutları onaracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber