Lise öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 19:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Beyoğlu'nda bir grup lise öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğunu öne sürülen ?Muhbir Öğretmenlik' uygulamasını protesto etti. Galatasaray'dan Taksim'e yürüyen öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında liselerde muhbir öğretmenlik dönemi başladığını savundu. Öğrenciler bu uygulamanın liselerde baskıyı arttıracağını, devrimci öğrenci ve öğretmenlerin fişlenmesine neden olacağını öne sürdü.

Kendilerine İstanbul Liseli Gençlik Muhalefeti adını veren yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. ?Okullarımızda sivil polis, kamera, muhbir öğretmen değil özgürlük istiyoruz' yazılı pankart açan grup Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

Yağmur altında grup adına bir açıklama yapan Demet Saygın, liselerde her geçen gün baskıcı uygulamalara bir yenisinin eklendiğini savundu. Saygın, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulama ile her okulda bir müdür yardımcısını polise istihbarat vermek üzere görevlendirdiğini beyan etti. Liselere polislerin yerleştirilmesi yetmezmiş gibi şimdi de MEB tarafından muhbir öğretmen dönemi başlatıldı. Bu uygulama liselerimizde baskıyı, şiddeti arttırarak devrimci öğrencilerin ve öğretmenlerin fişlenmesini meşrulaştıracaktır."

Milli Eğtim Bakanı Nimet Çubukçu'nun konuyla ilgili açıklamalarını inandırıcı bulmadıklarını dile getiren Saygın, hükumetin eğitim politikalarının eleştirdi. Saygın, Liseli Gençlik Muhalefeti olarak parasız , bilimsel, demokratik eğitim için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

?Muhbir öğretmen istemiyoruz' , ?Liseler bizimdir bizimle özgürleşecek' , ?Katil polis liselerden defol' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber