İzmir'de PTT'ye molotoflu saldırı/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Aralık 2010 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atakan ŞEN

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, bir işyerine ve PTT şubesine eşzamanlı molotof kokteylli ve ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan kimse olmazken, işyeri ve PTT şubesinde hasar meydana geldi.

Mevlana Mahallesi'nde inşaat işleriyle uğraşan 44 yaşındaki İsmail Laçin'in evinin altındaki bürodan büyük bir patlama sesi geldi. Gürültüye uyanan Laçin ve damadı 35 yaşındaki Adem Yalçın, sokağa koştu. Büro yanarken, kaçan bir kişiyi gören Laçin ve Yalçın durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Alev alan bürodaki yangını söndürmeye çalışan Laçin ve damadı Yalçın, yangın büyümeden hortum ve kovalarla yangını söndürdü.

Ancak, büroda bulunan kanepe, ısıtıcı ve sandalyeler kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, camları kırılmış olan ve cam üzerinde yazılar yazılan büro içinde patlamamış ses bombası buldu. Aynı mahallede 4 yıldan bu yana oturduğunu belirten Yalçın, ?Neden böyle bir saldırı yaptılar anlamış değilim, kimseye bir zararım yok. Bunu yapanlar Allah'ından bulsun? dedi.

Aynı saatlerde Doğanlar PTT Şubesi'nde patlama meydana geldi. Sokakta kimsenin bulunmadığı bir sırada binaya molotof kokteyli ve ses bombası atan 2 kişi, kaçtı. Binanın duvarında çok fazla etkili olamayan patlamayı duyan 17 yaşındaki Süleyman Demirel, ?Evde yemek yiyordum, bir anda patlamayı duyunca balkona çıktım, bir kişiyi sokaktan kaçarken gördüm? dedi. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber