Vekiller 'evvel zaman içinde' dedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Aralık 2010 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilleri, Meclis'te spordaki sorunları konuşurken çocukluk yıllarını hatırladılar.

Hakkı KURBAN

Milletvekilleri, spordaki sorunları ve şiddeti konuşurken çocukluk günlerine döndü. Babasından gizli basketbol maçlarına giden vekil de çıktı, maçlarda peynir-ekmek satan da. İlginç diyaloglar, siyasetin gergin havasında iktidar ve muhalefete mensup vekillerin yüzünü güldürdü.

Ocak ayı sonuna kadar çalışmalarını tamamlamayı planlayan araştırma komisyonu, hafta boyunca, sporun yönetim kademisindeki isimleri dinlerken, vekiller de kendi anılarını paylaştı. İşte vekillerin çocukluk anıları:

Abdurrahman Arıcı (AK Parti Antalya Milletvekili): Bugün hayattaysam bunu belki de futbola borçluyum. Belki ben de 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda ölen 37 kişi arasında olabilirdim. O gün oynanan maçlardan birinde görevliydim. Maç öncesinde Taksim'de yürüyen o kalabalığın içinde yer alıyordum. Maç yaklaşırken, grubun içinden sıyrılıp ayrıldım. Tam köşeden dönerken olay patlak verdi. O gün 37 kişi öldü. Ben de, futbol sayesinde o acı olayın içinde kalmaktan kurtuldum. Futbol olmasa, belki bugün hayatta olmayacaktım.

Tuğrul Yemişçi (AK Parti İstanbul Milletvekili): Ben hem amatör hem de profesyonel olarak basketbol oynadım. Ancak babam basketbol oynamama kızardı. O dönem, her aile bugünkü gibi çocuklarını spora teşvik etmezdi. Biz de gizli gizli antrenmana ve maçlara kaçardık. Hep hastalandığımızda, "Sporda terledin, hasta oldun" derler, kızarlardı. Böyle böyle ilerleyerek 12 yıl boyunca Birinci ve İkinci Lig'de profesyonel olarak basketbol oynadım.

Mehmet Sevigen (CHP İstanbul Milletvekili): Eskiden maçlar Vefa Stadı'nda oynanırdı. Biz de sürekli maçlara giderdik. Statlara giriş bugünkü gibi zor değildi. Gariban, kaçak işçiler gibi elimizde kaşar-ekmeklerle gizlice girer, stadın bir köşesinde saklanırdık. Maç başladıktan sonra meydana çıkar ve elimizdeki o kaşar-ekmekleri satardık. Maçı da bedava izlerdik. Kantincisi, büfecisi orada olurdu. Gelen seyircilerin belki yarısı bir şekilde gizli girenlerden oluşurdu. Sonra biz de amatör ve profesyonel olarak futbol oynadık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber