ÖSYM posta yoluyla KPDS sonuçlarını bildirmeyecek, peki memur nasıl tazminat alacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bildiğiniz üzere 2010 KPDS sonbahar dönemi sınavı 05.12.2010'da gerçekleştirildi ve 8 9bin küsür kişi sınava girdi. Ancak sınavın hemen akabinde ösym tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Bu açıklamada :

"Sınav sonuçları ÖSYM'nin İnternet adresinden açıklanacak, adaylara basılı sınav sonuç belgesi posta yolu ile gönderilmeyecektir."

şeklinde bir ibare var.

ÖSYM'nin posta yoluyla sonuçları göndermemesi, iletişim çağında belki çok normal gelebilir. Ancak hem memurlar açısından hem de kamu kurumları açısınfan önemli bir husus vardır. KPDS'nin sonucuna göre memurlar yabancı dil tazminatı almaktadır. Bu tazminatı alabilmek için de bir belgeleme gerekmektedir. Hatırlanacağı üzere, ÖSYM sonuçları da artık şifreleri yayınlamaktadır. Bu halde, kamu kurumları nasıl bir sorgulama ile yabancı dil tazminatını verecektir. Sisteminin sorunsuz bir şekilde işleyebilmesi için ÖSYM'nin sonuçları tüm kamu kurumlarının kullanımına açması gerekmektedir. Aksi halde kamu kurumları, üzerinde oynama yapılması mümkün bilgisayar çıktılarına göre işlem tesis edebilecektirki, bunun ne kadar doğru bir işlem olacağı tartışmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber