Tacize isyan eden öğrenciler eylem yaptı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KARS'ın Kağızman ilçesinde bir öğrencinin tacize uğradığı iddiası üzerine bir araya gelen Kafkas Üniversitesine bağlı Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencileri olayı protesto etti.

Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden S. T., 17 Aralık akşamı, ders çıkışı bahçeden yurda giderken iddiaya göre, yüzleri maskeli 3 kişi tarafından İnönü Caddesinde ağzı elle kapatılarak karanlık bir yere götürüldü. Burada kıyafetleri çıkarılmak istenen kız çığlık atarak yardım istedi ve yoldan geçenlerin dikkatini çekti. Saldırganlar yakalanma korkusu ile genç kızı bırakarak kaçtı. S. T., daha sonra olaya tanık olan vatandaşlar tarafından Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yaşanan bu olayların ardından yaklaşık 60 kişilik kızlı erkekli öğrenci grubu bugün (19 Aralık) Kağızman İstiklal alanında toplandı. Ellerinde, 'Namusumuz özgürlüğümüzdür', 'Kadına özgürlük', 'Yaşasın özgür kadın dayanışması' pankartları açan öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Maliye 2'nci sınıf öğrencisi Merve Çoban, "Bugün burada, Cuma günü bir arkadaşımızın başına gelen olaylardan dolayı toplandık. Bizim güvenliğimiz okulumuz tarafından hiçe sayılmaktadır. Bizim bu şartlarda okuduğumuz ailelerimiz tarafından bilinmiyor. Biz burada ışıklandırma ve kafesli lamba talebimizi Kağızman Kaymakamlığı'ndan ve Kağızman Belediyesi'nden istiyoruz. Biz buraya sadece ve sadece okumaya geldik. Bizim bu hakkımızı elimizden almayın" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler bir süre, "jen jiyan azadi" ve "yaşasın özgürlük" sloganları atarak sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber