Bursa Büyükşehir Belediyesindeki memura, 4 bin 100 TL'lik sosyal denge zammı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bem Bir Sen ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan anlaşmaya göre, bir memura yıllık 4 bin 100 TL'lik gelir artışı sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bin 400 memur ile 5393 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli personelin maaşları arasında denge sağlanması amacıyla Bem-Bir-Sen ile ?SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ' imzalandı.

Büyükşehir personelinin maaşları arasındaki uçurumu ortadan kaldıran sözleşme, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay arasında imzalandı.

EN İYİ ŞARTLARI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ

İmza töreninde konuşan Başkan Altepe, personele daha iyi imkanlar sağlamak için daha öncede girişimleri olduğunu ancak yasal zeminde bunu sağlayamadıklarını vurguladı. Anayasa değişikliği sayesinde sözleşme yapmaları önündeki engellerin kalktığını ifade eden Başkan Altepe, çalışanlara en iyi şartları sağlamak için örnek bir sözleşme hazırlandığı kaydetti.

AYLIK 300'er TL İYİLEŞTİRME

En az maaş alanla en yüksek maaş alan arasındaki uçurumun bu sözleşme ile ortadan kalktığını ifade eden Başkan Altepe, 700 TL alan personele yüzde 45, 3 bin TL alan personele yüzde 10 iyileştirme yaparak dengenin sağlandığını belirtti. Aylık 300'er TL iyileştirme ile personele yıllık 4 bin 100 TL gelir artışı sağlandığını ifade eden Başkan Altepe, bunun yanında Kurban ve Ramazan bayramlarında 250'şer TL yardım, ulaşım ve sosyal tesislerden yararlanma imkânlarının da sağlandığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber