TRT'nin eğitim kanalı gün sayıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile TRT işbirliği ile eğitim kanalı açılması çalışmasında son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak eğitim kanalında ders verecek hocalar eğitimden geçiriliyor. TRT'den gelen uzman bir ekip, eğitim kanalında canlı yayında ders verecek hocaları diksiyon ve beden dili konusunda eğitiyor. Hocalara stüdyolarda uygulamalı eğitim de verilecek.

Yeni yılla birlikte yayına geçecek eğitim kanalı İngiltere´den Çin´e kadar tüm Körfez ülkeleri dahil bütün alanda izlenebilecek. 24 saatlik yayının 12 saatini Anadolu Üniversitesi kullanacak ve öğrenciler canlı olarak programlara bağlanabilecek. Bu şekilde üniversitenin dışında bulunan öğrencilere, uzaktan eğitim sistemi kapsamında açılacak kanalla eğitim verilecek. Aynı zamanda öğrencilerin anlamakta güçlük çektikleri çeşitli dersler, bu kanalda yayımlanacak programlar içinde aktarılacak.

Yeni bir kanal olan "eğitim kanalı" uydu üzerinden her türlü seyredilebilecek ve TÜRKSAT üzerinden yayına girecek. Dolayısıyla söz konusu eğitim kanalı kablolu olsun, internet olsun Digitürk´te olsun her türlü ortamda izlenebilecek. 24 saat yayın yapacak kanalın 12 saatini Anadolu Üniversitesi, 12 saatini ise TRT kullanacak.

Her türlü altyapı ve teknik donanımı sağlanan eğitim kanalında şimdi de görev alacak personel eğitimden geçiriliyor. Bu bağlamda, TRT Haber Spor Yayın Daire Başkanlığı ve aynı zamanda da TRT bünyesinde spikerlik yapan Gülden Özel, Fulin Arıkan ve Erdoğan Arıkan, kanalda canlı yayında ders verecek hocalara yönelik iki haftalık eğitim veriyor. İletişim Bilimleri Fakültesi'ndeki eğitimle görevli hocaların diksiyon ve beden dilinin yeterli seviyeye getirilmesi amaçlanıyor.

Eğitim kanalında ders verecek hocalara bu eğitimle sunum teknikleri eğitimi verildiğini belirten AÜ TV Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Candemir, söz konusu eğitimin iki hafta süreceğini söyledi. Görevli hocalara ilk başta kuramsal yönde eğitim verileceğini ifade eden Candemir, daha sonra da TV stüdyolarında uygulamalı eğitim verileceğini kaydetti.

Eğitim kanalının yeni yılda yayın hayatına geçeceği ve açılışının ise Ocak ayı içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle yapılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber