Tıp öğrencileri ehliyetsiz sürücü kurbanı oldu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gören Süheyla Taci ve Pınar Garipçin'e, yolun karşısına geçmeye çalışırken, ehliyetsiz sürücü K.Ö.'nün kullandığı otomobil çarptı. Yaklaşık bir metre havaya fırlayıp düştükleri otomobilin kaputunda bir süre giden iki genç kız, yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı.

Kaza, bugün saat 09.30 sıralarında Mithatpaşa Caddesi Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi karşısında meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi İkinci Sınıfında eğitim gören, aynı zamanda ev arkadaşı olan Süheyla Taci (22) ve Pınar Garipçin (19), bir marketten alışveriş yaptıktan sonra yolun karşısına geçmek istedi. Sol taraflarındaki kamyonet nedeniyle yolu tam olarak göremedikleri ileri sürülen Taci ve Garipçin'e, Konak'tan Narlıdere yönüne giden, kuaför K.Ö.'nün (22) kullandığı otomobil hızla çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yaklaşık bir metre havaya fırlayan iki genç kız, kanlar içinde düştükleri otomobilin kaputunda bir süre bu şekilde ilerledikten sonra yere yığıldı. Yaralanan doktor adayları Taci ve Garipçin, hemen ambulansla yakındaki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Mezun olmayı hedefledikleri üniversitenin hastanesinde tedaviye alınan kızlardan Taci'nin durumunun iyi, Garipçin'in ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

EHLİYETE HAK KAZANMIŞ

Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis, sürücü K.Ö.'yü gözaltına aldı. K.Ö.'nün, ehliyet almaya hak kazandığı ancak dosyasını emniyete teslim etmediği öğrenildi. Alkollü olmadığı belirlenen K.Ö.'nün, hakkında ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılıp adliyeye sevkedileceği bildirildi.

SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Taci ile Garipçin'in yakınlarını ve arkadaşlarını hüzne boğan kazanın, dehşet görüntülerinin çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, iki arkadaşın, yolun karşısına geçmek istemeleri, bu sırada otomobilin çarpmasıyla havaya fırlamaları ve otomobilin kaputunda bir süre ilerlemeleri yer aldı. Kazaya tepki gösteren çevre esnafı, yol kenarlarına ikinci araçların park etmesi nedeniyle vatandaşların karşıya geçerken yolu görmekte zorlandıklarını, bir an önce önlem alınmazsa bu tip kazaların artacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber