Çubukçu: YGS ve LYS'de 440 kişi kopya çekti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2010 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrenciler üstüste açılan soruşturmalar iptal edilen sınavlar ve getirilen sıkı kontrollere rağmen kopya çekmekten vazgeçmiyor

ÖNDER YILMAZ Ankara

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, milletvekillerinin soruları üzerine YÖK ve ÖSYM'den aldığı veriler doğrultusunda TBMM'ye gönderdiği yazıda, öğrencilerin sınavlarda kopya çekmesine ilişkin istatistikleri açıkladı.

Çubukçu, 2010 yılında Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda(YGS) toplam 440 kişinin kopya çekerken yakalandığını açıkladı. Çubukçu, 5 kişinin ise YGS sınavında yerine başkasını soktuğunu kaydetti. Çubukçu kopyacıların metodlarını ise, ?çevresindekilere bakarak, küçük kağıtlar, cep telefonu, bluetooth ve benzeri cihazlar, ikili ve toplu kopya? şeklinde sıraladı.

Sorulara dikkat

Çubukçu görevli öğretmen ve gözetmenlerin sınav sorularından bildikleri cevapları sınava giren öğrencilere söyleme konusunda tek bir vaka yaşanmadığını kaydetti.

Çubukçu sınavlarda sorulan sorular için özel bir koruma sistemi uygulandığını belirtirken, ?bu sınav soruların ÖSYM Merkezi Test Araştırma Biriminde kadrolu uzmanlar ve danışmanlar tarafından hazırlanmıştır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber