İstememesine rağmen SSK'da kalanların sorunu Meclise taşındı

Haber Giriş : 24 Mart 2005 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ve talep ederim.

Dr. İ.Sami Tandoğdu
Ordu Milletvekili

Sağlık-Aile-Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrine ilişkin kanun tasarısı 19 Ocak 2005 tarihinde TBMM'de kabul edilmiştir. SSK hastaneleri, Sağlık Bakanlığına 19 Şubat 2005'de devredilmiştir. Ancak devirden önce SSK hastanelerinde çalışan sağlık personeline, SSK Yönetim Kurulu tarafından gönderilen yazıyla, bu devirden sonra satın alacağı sağlık hizmetlerinin provizyon, fatura kontrol ve ödeme işlemlerinde çalıştırılmak üzere görev almak isteyenlerin Başhekimliklere müracaat ederek, SSK'da kalmak istediklerini beyan etmeleri istendi.

1 Mart 2005 günü SSK internet sitesinde yayınlanan bir listeyle 15 ildeki toplam 2.969 sağlık çalışanının Sağlık Bakanlığı'na devredilmeyeceği ve SSK'da kalacakları duyuruldu. Ancak listede ismi açıklanan birçok kişinin Sağlık Bakanlığı'nda çalışmak istediklerini beyan etmelerine rağmen, SSK'da kaldıkları belirtilmektedir. Ayrıca, aralarında birçok Başhekim, Başhekim Yardımcısı, uzman ve pratisyen hekimin fatura işlemlerinde görevlendirileceği belirtilmiştir.

1) SSK'da çalışan sağlık personelinin Sağlık Bakanlığına geçmek istemesini beyan etmelerine rağmen, SSK'da kaldıkları belirtilmektedir. Böyle bir uygulamaya gidilmesinin gerekçeleri nelerdir?

2) Daha önceden yapılan duyurular nedeni ile SSK çalışanlarından Sağlık Bakanlığına geçmek isteyen personelin geçişi sağlanamamıştır. Sağlık Bakanlığı'na yapılan ve yapılması planlanan personelin seçiminde hangi kriterler aranmaktadır?

3) Aralarında birçok Başhekim, Başhekim Yardımcısı, uzman ve pratisyen hekimin fatura işlemlerinde görevlendirileceği belirtilmiştir. Fatura işlemleri daha önceden doktorlar tarafından haftada bir gün ve birkaç saat içinde yapıldığı belirtilirken, özel olarak doktorların fatura işlemlerinde görevlendirilmesinin gerekçeleri nelerdir?

4) Doktorların istekleri dışında fatura işlemlerinde görevlendirilmeleri mesleklerinden alıkonulmasına neden olmaktadır. Doktorların yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi için nasıl bir çalışma yapılması düşünülmektedir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber