Başsavcı'dan alkollu araç kullanana hapis cezası önerisi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURDUR Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, alkollü araç kullanımının önüne geçilebilmesi için, 1.00 promilin üstünde alkollü çıkan sürücülerin 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Burdur'da geçen 20 Aralık'ta Bayram Ö. yönetimindeki 15 NC 023 plakalı otomobil ile Kemal D.'nın kullandığı 19 DZ 807 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada yaralanan sürücü Bayram Ö.'nün 1.09 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazanın ardından Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, kazaya karışan alkollü sürücü hakkında Burdur Sulh Ceza Mahkemesi'ne verilmek üzere 5 sayfalık iddianame hazırladı. Açıkgöz, iddianamesinde, Türk Ceza Kanunu'nun 179'uncu maddesi olan trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunda alkol sınırının belirtilmediğine dikkat çekerek, alkol sınırının 1.00 promil olarak belirlenmesini önerdi.

Bu promili geçen sürücülere 2 yıl hapis cezası verilmesini isteyen Açıkgöz, şöyle konuştu: ?Türk Ceza Kanunu'nun 179'uncu maddesinde yer alan trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçuna verilen ceza genellikle ölümlü ve yaralamalı kazalarda şikayet olması durumunda uygulanıyor. Belirli bir sınırı da yok. Çoğu zaman, hakim kendi inisiyatifini kullanarak cezayı belirliyor. Bu sınırın 1.00 promil olarak belirlenerek, bu rakamı aşan herkesin 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmeliyiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber