Tarih öğretmeni muska yazarken yakalandı

Haber Giriş : 24 Mart 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muska yazarken suçüstü yakalanan tarih öğretmeninin evi arkeoloji müzesi gibi çıktı. Evdeki 3 bin adet tarihi yazıtlar, çanak-çömlekler ve mezar başlıklarını incelemek için bir komisyon kuruldu...

Bursa'daki bir lisede tarih öğretmenliği yaparken, 6 aylık ücretsiz izin alarak İstanbul'a gelen Doğan Ergün, büyücülük yapmaya kalkışınca Güvenlik Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Doğan Mirzaoğlu takma ismiyle 100 YTL karşılığı muska yaparken yakalanan 22 yıllık öğretmen Ergün'ün evinden 3 bin adet tarihi yazıtlar, tarihi çanak çömlekler ve mezar başlıkları ele geçirildi.

100 YTL'YE MUSKA

BİR ihbarı değerlendiren İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Harbiye'de para karşılığı büyücülük, falcılık yaparak muska yazan Doğan Mirzaoğlu'na yönelik operasyon başlattı. Müşteri kılığındaki bir bayan polis, ?Eşim benden ayrılmak istiyor. Çok çaresiz durumdayım, bana yardımcı olur musunuz' diyerek yardım istedi. Müşteri kılığındaki bayan polisi dikkatle izleyen Doğan Mirzaoğlu takma isimli büyücü bir muska yazarak karşılığında 100 milyon lira para istedi. Polis, muskacılık yaptığı iddia edilen Doğan Mirzaoğlu takma isimli Doğan Ergün'ü suçüstü yakaladı. Operasyon sırasında evde bulunan Mehmet Cam da gözaltına alındı.

EVİNİ MÜZEYE ÇEVİRMİŞ

DOĞAN Ergün'ün evinde inceleme yapan polisi, evde 3 bin adet tarihi yazıt, çok sayıda tarihi çanak çömlek ve tarihi mezar başlıkları ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Muskacılık yapan tarih öğretmeninin evindeki tarihi eserler polisi şaşkına çevirirken, hemen bir inceleme komisyonu kuruldu. Bu komisyonda mali polis, arkeoloji müzesi uzmanları, Türk İslam eserleri uzmanları yer aldı. ?Ben tarihi eserlere düşkün biriyim. Bu kadar şeyi bu yüzden kendim biriktirdim' dese de Doğan Ergün'ün kaçakçılık yapıp yapmadığı incelemeler sonucunda ortaya çıkacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber