Hırsız-polis çatışmasında 1 ölü/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ümraniye'de bir gıda toptancısını soymak istedikleri belirtilen hırsızlarla polis arasında çıkan silahlı çatışmada, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Atatürk Mahallesi Kartal Sokak'ta faaliyet gösteren bir gıda toptancısının 4 kişi tarafından soyulmak istendiğini gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisi gören şüpheliler, plakası çıkartılan bir minibüsle kaçmaya başladı.

Polisin önlerini kesmeye çalıştığı bu kişiler, güvenlik kuvvetlerinin üzerine aracı sürerek kaçışı sürdürdü. Bir polis aracına çarparak kaçışa devam eden şüpheliler, polise de silahla ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine araç sürücüsü yaralandı.

Araç, Suiş Caddesi'nde önce 34 THB 63 plakalı taksi, daha sonra da bir ağaca çarparak durdu. Araçtan inerek yaya olarak kaçışı sürdürmek isteyen şüphelilerden yaralı olanı, Tantavi Caddesinde polis tarafından yakalandı. Diğer 3 şüpheli ise izlerini kaybettirdi.

''Yasin'' adlı şüpheli ile çatışma sırasında olayı izlerken polisin seken kurşunlarından birinin çenesine isabet etmesiyle yaralanan Ahmet Çarkıt, ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralı şüpheli, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çarkıt ise hastanede tedavi altına alındı.

Polisin olayda kullanılan minibüste yaptığı incelemede, çok sayıda boş mermi kovanı ile demir kesme makası ve levye ele geçirildi.

Polis, kaçan diğer 3 şüpheliyi de yakalamak amacıyla başlattığı çalışmayı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber