Kadın mahkumların çocukları için cezaevinde kreş açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki kadın açık cezaevindeki hükümlülerin 6 yaşından küçük çocukları için kreş açıldı. Çocukların hayata daha iyi hazırlanması ve eğitimden mahrum kalmaması için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)'nin ortak girişimiyle kurulan kreşte, 3-6 yaş arası 14 çocuk okul öncesi eğitimi alacak.

Kreşin açılışına Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Çardak Kaymakamı ve Bozkurt Kaymakam Vekili Halil Avşar, Cezaevi Müdürü Emel Şahin, cezaevi yetkilileri ve kadın mahkûmlar katıldı.

Cezaevi Müdürü Şahin, hükümlülere yönelik sosyal çalışmalarla onları daha sonraki özgür yaşamlarına hazırladıklarını belirterek, kreşin cezaevinde yaşayan çocuklar için büyük önem taşıdığını söyledi. Başsavcı Arapoğlu ise hükümlülerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi için sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini, çocukların eğitimi için de üniversiteye yapılan ortak çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Vali Erkmen de kadın hükümlerinin her türlü sıkıntısıyla yakından ilgilendiklerini ifade ederek, çocuklarının da eğitim alması amacıyla cezaevinde bir kreş oluşturduklarını dile getirdi. Hükümlüler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okuma yazma kursları açtığını, burada üniversite öğretim görevlileri tarafından, çeşitli konularda hanımlara yönelik sosyal amaçlı bilgilendirmeler yapıldığını kaydeden Erkmen, "Bayan hükümlülerin sorunlarıyla birebir ilgilenerek çözüm yolları arıyor, onlara sahip çıkıyoruz. Bazı bayan arkadaşlarımızın çocukları da burada. 6 yaşından küçük çocukların ortamdan etkilenmemesi, hayata daha iyi hazırlanması ve eğitimden mağdur kalmaması için cezaevi bünyesinde kreş açıldı. Hükümlüleri sadece cezasının bitmesini bekleyen konumundan çıkarıp hayata bakış açılarını daha olumlu hale getirlmeye çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi, Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Erkmen ve beraberindekiler, çocuklarla bir süre ilgilendi. Erkmen ayrıca bir kadın hükümlüyle satranç oynayarak berabere kaldı. Kadın hükümlüler, halk oyunları sergiledi. Kendi hazırladıkları hediyeleri de protokol üyelerine takdim ettiler.

Bu arada kadın hükümlüler için iletişim, stresle başetme yolları, kadında sık görülen ruhi bozukluklar, aile planlanması gibi konularda yapılan çalışmaların 2011 yılında da devam etmesi için PAÜ Rektörlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol yenilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber