SHÇEK'te çocukların aç kaldığı haberi yalanlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda kalan çocukların aç kaldıkları ve üşüdükleri yönünde çıkan haberlerin gerçekle bağdaşmadığı belirtildi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu'nun Mardin'de Çocuk Yuvaları, Yetiştirme Yurtları, Çocuk ve Gençlik Merkezleri ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda yaptığı incelemeye ilişkin raporuna dayanarak ilgili kuruluşlarda kalan çocukların olumsuz şartlarda yaşadığı yönünde bazı haberler yer aldığı hatırlatıldı. Söz konusu haberlerde SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda kalan çocukların aç kaldıkları ve üşüdüklerinin öne sürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Alt Komisyonun 22 sayfalık 'Mardin İli Çocuk Yuvaları, Yetiştirme Yurtları, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları İnceleme Raporu'nun 'SHÇEK'e Bağlı Kuruluşlar Hakkında' başlıklı bölümünde, incelenen kuruluşların fiziki şartlarının genel olarak oldukça iyi olduğunun belirtildiği ifade edildi. Çocukların kaldığı odaların düzenli ve bakımlı olduğunun vurgulandığı raporda şu görüşlere yer verildiği aktarıldı: "Kurumda kendilerine iyi davranıldığını, kurum yemeklerinden memnun olduklarını dile getiren çocuklar, kendilerine bulundukları bölümde yemek yapma fırsatı sunuluyor olmasından mutlu olduklarını ifade etmişlerdir."

Raporun sonuç ve değerlendirme bölümünde, incelemesi yapılan Musa Cihaner Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ile ilgili ise 'Komisyonumuz incelemelerde bulunduğu SHÇEK kuruluşlarının fiziki ve yaşam koşullarına ilişkin yapmış olduğu gözlem ve incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamamıştır.' ifadesine yer verildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Öte yandan incelemelerin ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Ataş'ın SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'a hitaben yazdığı teşekkür mektubunda şu ifadeler yer almıştır. 'Komisyon üyeleriyle birlikte 25 Kasım 2010 tarihinde Mardin Musa Cihaner Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdu ve Yatılı İlköğretim Bölge Okullarını (YİBO) ziyaret ettik. Gerek kurum girişinde gerekse kurum içerisinde fiziki ortam, yönetici ve çalışanların yürüttüğü hizmetler bizleri oldukça memnun etmiştir. SHÇEK kurumları 7 -8 yıl öncesine kadar hep şikayet edilen ve olumsuzlukların yaşandığı kurumlardı. Bugün artık görüyoruz ki SHÇEK kurumları arzu edilen, gıpta ile bakılan kuruluşlar olmuştur. Tüm yönetici ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum.' Raporda yer alan tüm bu ifadelere rağmen söz konusu haberlerde SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda kalan çocukların toplum vicdanını sızlatacak ölçüde olumsuz yaşam koşulları altında bulunduklarının öne sürülmesinin gerçekle bağdaşmadığı ortadadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber