Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenler hakkında açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 Yılı Yurtdışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki yeterlik Sınavı ile Temsil Yeteneği Mülakatı Kılavuzu ile ilgili tereddüde düşülen konular hakkında MEB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü; ?Bakanlığımıza gelen telefonlardan, ? 2011 Yılı Yurtdışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki yeterlik Sınavı ile Temsil Yeteneği Mülakatı Kılavuzu ?ndaki bazı hususlarda tereddüde düşüldüğü anlaşılmaktadır.

Yurtdışında görevlendirilecek öğretmenlerin sınav başvurularının kabulünde aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1) Askerlikte geçen süreler (öğretmen olarak yapılsa dahi), vekil öğretmenlikte geçen süreler, sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler hizmet yılının hesaplanmasında hizmetten düşülecektir.

2) Yöneticilik görevinde değerlendirileceklerde okul/ kurum müdürlüğü ve daha üst yöneticilik görevlerinde en az üç yıl asaleten çalışmış olmaları gerekmektedir.

3) Aylıksız izin, hastalık izni, istifa vb. şeklindeki hizmete ara verilmesi hizmet yılının hesaplanmasında hizmetten düşülecek olup, fiilen 5 yıl eğitim ? öğretim hizmetini tamamlamış olup, diğer başvuru koşullarını taşıyanlardan ücretsiz izinde olanlar, başvuru yapabileceklerdir.

4) Daha önce Bakanlıkta çalışmış olup da, şu anda başka kurumlarda çalışanlar başvuramayacaklardır.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber