Mardin Valisi Duruer ile vekiller YİBO denetledi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MARDİN Valisi Hasan Duruer ile AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel, Mazıdağı İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) denetledi. YİBO ile ilgili bilgi veren Mazıdağı Kaymakamı Serdar Kaya, 900 bin lira ödeneğin 350 bin lirasının harcamadan geri gönderdiğini belirterek, okulun çamaşır makinasının arızalı olduğunu söylemesi, Vali Duruer'i kızdırdı. Vali Duruer, 'Paramız vardır ve geri gönderiliyor. Ama çamaşır makinası alınmıyor. Bu nasıl idaredir anlayamadım' dedi.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu tarafından yaklaşık bir ay önce yapılan denetim sırasında, bir aksaklığın olduğu belirtilen Mazıdağı Dark Sürücü Çağdaş Yaşam Bölge Okulu ve kız yurdu, bugün yine denetlendi. Mardin Valisi Hasan Duruer, Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Cüneyt Yüksel ile birlikte Mazıdağı İlçesi'ne giderek bölge okulu ile kız yurdunda incelemelerde bulundu. Mazıdağı Kaymakamı Serdar Kaya'nın da hazır bulunduğu denetim ve incelemeler sonuda bir çok aksik ve aksaklık tespit edildi.

Okul Müdürü Saadetin Bulus'un da hazır olduğu bir ortamda okul ve kız yurdu ile ilgili bilgi veren Kaymakam Serdar Kaya, 2010 yılı içinde 900 bin lira ödenek gönderildiğini söyledi. Ancak bu yıl içinde harcanmayan 350 bin liranın geri gönderdiğini belirten Kaymakam Kaya, ?Çamaşırhanede bulunan iki yıkama makinasından biri arızalı, çalışmıyor. Coğrafik yapıdan dolayı mevsim sıcak olduğu için Şubat ayında kaloriferleri çalıştırmıyorum. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde burda kalan çocuklarımıza evlerimizde bile bulunmayan yemekleri veriyoruz. Hafta sonu öğrenciler kendi imkanlarıyla köylerine gittiği doğrudur. Eğer imkanlarımız olsaydı çocukları biz köylerine gönderirdik ama, öyle bir imkanımız şu an yok? dedi.

Kaymakam Kaya'nın konuşmasına çıkışan Vali Hasan Duruer ise, 'Paramız vardır ve geri gönderiliyor. Ama çamaşır makinası alınmıyor. Bu nasıl idaredir, ben de anlayamadım' dedi.

Daha sonra sırasıyla mutfak, yemekhane ile kız öğrencilerin kaldığı yatakhanede incelemelerde bulunan Vali Duruer ve milletvekilleri, yataklarda tek nevresim olması, öğrencilerin terliklerinin bulunmaması gibi eksiklikleri tespit ederek not tuttu.

MÜDÜR MAHKEME KARARIYLA GERİ DÖNDÜ

Daha sonra öğrenciler ile birlikte yemek yiyen Vali Durer ile milletvekilleri, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Duruer, 'Eksiklikler vardır. Yatılı bölge okul müdürü daha evvel görevinden alınmıştı, ancak mahkeme kararı ile geri geldi. Şimdi siz söyleyin ne yapalım' dedi.

Vali Hasan Duruer ve AK Partili Mardin Milletvekilleri, daha sonra karayolu ile Mardin'e hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber