'Temizlik parası' tarih oluyor okullara hizmetli geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Ocak 2011 09:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kadro ve hizmetli yokluğu sebebiyle, velilerle okul yönetimlerini karşı karşıya getiren 'temizlik parası', tarih oluyor. Hükümetin kamu alacaklarına af getirmek amacıyla Meclis'e getirdiği torba tasarıyla, 52 binden fazla belediye çalışanı okul ve karakollara hizmetli olarak atanacak.

BURAK KILIÇ İSTANBUL

-Hükümetin kamu alacaklarına af getirmek amacıyla Meclis'e getirdiği torba tasarıyla, 52 binden fazla belediye çalışanı okul ve karakollara hizmetli olarak atanacak. Yıllardır kadro ve hizmetli yokluğu sebebiyle eleman bulamayan ve temizlik sorunu yaşayan okullar, belediyeden gelecek bu personeli dört gözle bekliyor. Halen kendi bütçeleriyle sınırlı sayıda hizmetliyle çalışan okullar, mecburen bu hizmetlilerin parasını da veliden talep ediyor. Veli ise buna tepki gösteriyordu. Yasayla gelecek personel ile, veli-okul yönetimi arasında huzursuzluğa yol açan 'temizlik parası' alımı son bulacak. Öte yandan okullardaki personel eksikliğini gidermek için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı kesenin ağzını açtı. Bakanlık İstanbul'daki okullara hizmetli alımında kullanılması için 10 milyon TL'yi İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis etti.

Tasarıyı sevinçle karşılayan okul yönetimleri velilerle aralarında hoşnutsuzluğa yol açan bir sorunun ortadan kalkmasından memnun. "Hem veli ile tartışmayacağız. Hem de personel için harcamak zorunda kaldığımız döner sermayeyi öğrenciler için kullanabileceğiz." diyen okul yöneticileri, tasarının bir an önce yasalaşmasını bekliyor. Halen engellilerin eğitim gördüğü birçok okulda bir öğün yemek için velilerden 100 TL civarında yemek ücreti talep ediliyor. Tasarının yasalaşmasıyla okullar personele harcayacakları bütçeyi, öğrencinin beslenmesi için tahsis edecek.

Okullara bir güzel haber de MEB'den geldi. Belediyeden gelecek personel yeterli olmazsa bakanlığın tahsis edeceği bütçe ile personel ihtiyacı karşılanacak. Bu kapsamda İlköğretim Genel Müdürlüğü, 10 milyon TL'yi İstanbul'a aktardı. İstanbul'daki 2 bin okulun tamamına yakınında personel ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan, "Bir kısmını bu parayla karşılayacağız. Belediyeden gelen personel de ihtiyacı önemli ölçüde kapatacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber