İlköğretim öğrencileri kendi okullarını soydu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2011 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ'nin Çayırova İlçesi'nde yaşları 13 ile 15 arasında değişen 5 öğrenci, okudukları ilköğretim okulundan çaldıkları bilgisayar ve projeksiyon cihazlarını bir bilgisayarcıya satmak isterken yakalandı.

Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Konutları içerisinde bulunan Hanife Soykan İlköğretim Okulu'na hırsız girdiği ihbarı yapıldı. Okula gelen polisin yaptığı tasbitlerde okuldan 2 projeksiyon cihazı ile 1 bilgisayar kasasının çalındığı belirlendi. Yapılan araştırmalar sonunda, okuldan çalınan projeksiyon cihazı ve bilgisayar kasasının Gebze'de bir bilgisayarcıya satılmak istendiği tesbit edildi. Bilgisayarcı çocukları oyalarken, gelen polis ekibi aynı okulda öğrenim gördükleri anlaşılan S.S. (15) ve T.Ö.'yü (13) yakaladı. Hırsızlığı birlikte gerçekleştirdikleri anlaşılan öğrenciler G.A. (15), İ.Y. (15) ve S.K. (14) de daha sonra gözaltına alındı.

Öğrenciler polise verdiği ifadede, paraya ihtiyaçları olduğunu, bu nedenle okulun giriş katındaki camları kırarak hırsızlığı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber