Polisin 'sınav angaryası' artık tümüyle bitiyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Ocak 2011 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınav başına 70 TL yevmiye

Polisin 'sınav angaryası' artık tümüyle bitiyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da gerçekleştirdiği tüm sınavlarda güvenliği sağlayan polislere sınav ücreti ödemeyi kabul etti. MEB, başta ehliyet sınavı olmak üzere bundan yapacağı tüm sınavlarda görev alan polislere 70'er lira ödeyecek.

ÖSYM ve MEB'in gerçekleştirdiği sınavlarda gözetmenlere ücret ödenirken sınavların güvenliğini sağlayan polislere ücret ödenmemesi, polisin tepkisine neden oluyordu.

YOLU ÖSYM AÇTI

Bu tepkiler ilk meyvesini, kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen

ve 31 Ekim 2010 tarihinde yenilenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) vermişti. ÖSYM, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile imzaladığı protokol uyarınca, yenilenen KPSS'nin güvenliğini sağlayan yaklaşık 7 bin 500 polise 80'er lira ücret ödemişti.

PROTOKOL İMZALANDI

EGM, MEB'in gerçekleştirdiği sınavlarda görev yapan personeline de sınav ücreti ödenmesi için harekete geçti. ÖSYM'nin ardından MEB de polisten gelen sınav ücreti talebini olumlu karşıladı. MEB ve EGM arasında imzalanan protokole göre MEB, başta ehliyet sınavı olmak üzere bundan sonra gerçekleştireceği her sınavda görev alacak polislere 70'er lira sınav ücreti ödeyecek.

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber