Zabıta'dan ?yıpranma hakkı' eylemi

Haber Giriş : 24 Mart 2005 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerine de polis ve itfaiye personeli gibi ?yıpranma hakkı? verilmesini isteyen Zabıtalar, İstanbul'da gösteri düzenledi.

Bem-Bir-Sen 7 No'lu Şube Başkanı Orhan Şanlıer, yeni Belediye Yasası'yla, Zabıta'nın görev ve sorumluluklarının çok daha ağırlaştığını belirterek; Batı'da ?şehir polisi? hüviyetine sahip zabıtanın, Türkiye'de işportacılarla ve gecekonducularla mücadele gibi onlarca görevi 24 saat boyunca canı pahasına yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Çeşitli memur sendikalarına üye zabıtalar, üzerinde ?Belediyeci Başbakan zabıtana sahip çık? ve ?Ayrımsız, ayrıcalıksız yıpranma payımızı istiyoruz? yazılı dövizlerle Üsküdar Meydanı'na toplandı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Bem-Bir-Sen 7 No'lu Şube Başkanı Orhan Şanlıer, TBMM'nin gündeminde bulunan Emeklilik Sigortaları Kanun Tasarısı'nda, zabıta personeline fiili hizmet süresinde indirim sağlayan ?yıpranma hakkı? öngörülmediğini söyledi.

?CANI PAHASINA GÖREV YAPIYOR'

Yeni Belediye Yasası'yla, zabıtanın görev ve sorumluluklarının çok daha ağırlaştığını belirten Şanlıer, Batı'da ?şehir polisi? hüviyetine sahip Zabıta'nın, Türkiye'de işportacılarla ve gecekonducularla mücadele gibi onlarca görevi 24 saat boyunca canı pahasına yerine getirmeye çalıştığını açıkladı.

Şanlıer, ?Fiili hizmet zammı, yani yıpranma kapsamına zabıta personelinin de eklenmesini istiyoruz? dedi.

Açıklamadan sonra toplu halde Üsküdar Postanesi'ne giren grup, taleplerini içeren dilekçelerini TBMM'ye faksladı.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber