Stajyer avukatlara müjde

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2011 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Aysel Alp

Torbadan barolara 2.5 milyonluk fatura; 4 bin 500 stajyer avukata ise 'müjde' çıktı.

Bugüne kadar yasal stajlarını sosyal güvencesiz olarak yapan avukatlar, 'genel sağlık sigortası' kapsamına alınacak. Aylık 45 lira olan sigorta primlerini ise 1 yıl süreyle barolar ödeyecek. Stajyer avukatların Türkiye Barolar Birliği'ne maliyeti ise yıllık 2.5 milyon lira olacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısında iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri stajyer avukatlar konusunda anlaştı. Ortak verilen önergeyle halen yasal staj süreleri olan 1 yıl boyunca sigortasız olarak çalışan stajyer avukatlar da 'genel sağlık sigortası' kapsamına alınacak. Stajyerlerin aylık 45 lira olan sigorta primleri ise Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılanacak. Ancak sigorta sadece stajyer avukatı kapsayacak. Bu sigortadan eş ve çocuklar ile anne-babaları yararlanamayacak.

Böylece Türkiye Barolar Birliği, stajyer avukatlar için yıllık 2 milyon 430 bin lira sağlık sigortası primi ödeyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, her yıl ortalama 4 bin 500 kişinin stajyer avukat olarak çalıştığını ancak hiçbir sosyal güvenceleri olmadığını belirttiler. Avukatlık stajı sırasında sigortalı olarak başka bir işte çalışmalarının da yasak olduğunu anımsattılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber