İzmir Büyükşehir Belediyesi'inden okula bitişik benzin istasyonuna onay

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bin 280 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun bahçe duvarına bitişik benzin istasyonu kurulmasına izin verdi. Karabağlar ilçesindeki Ülkü İlköğretim Okulu'nun ön kısmında açılan benzinlik, velilerin korkulu rüyası oldu. Veliler, önümüzdeki günlerde faaliyete girecek istasyonun kapatılması için 100'ü aşkın dilekçeyle ilgili kurumlara başvurdu, ancak sonuç çıkmadı.

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz, "Benzinlik yapılacağını duyunca, gerekli kurumları resmî olarak uyardık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 50 metre mesafeyi baz alarak gerekli yasal düzenlemeyi yaptı. Milli Eğitim'in bu konuda yasal düzenlemesi olmadığı için de açılmasında sakınca görülmedi." dedi.

Ülkü İlköğretim Okulu Aile Birliği üyeleri ise bahçe duvarıyla bitişik benzin istasyonu kurulmasına sert tepki gösterdi. Başta Büyükşehir olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe müdürlükleriyla diğer resmî kurumlara 100'ü aşkın dilekçe verdiklerini belirten veliler, hiçbirinden sonuç alamadıklarını vurguladı. Ölçüme gelen görevlilerin okulun en derin noktasını baz aldığını ve istinat duvarını güvenli kabul ettiğini anlatan veliler, "Bin 280 öğrencinin bulunduğu bir okulun hemen altına benzin istasyonu yapılıyor. Buna kim, nasıl izin veriyor?" şeklinde tepki gösterdi.

Benzin istasyonunun kendi sınırları içinde olduğunu, ancak akaryakıtla ilgili gerekli iznin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini belirten Karabağlar Belediyesi yetkilileri ise hiçbir sorumlulukları bulunmadığını savundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nün inceleme yaptığını, benzin istasyonuna onay verilmesinde sakınca görülmediğini açıkladı. Bu sebeple geçici ruhsat verdiklerini kaydeden belediye yetkilileri, kalıcı ruhsat için de inceleme yapıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber