Sağlık teknikeri intihar etti/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ta, tekniker olarak çalıştığı hastanenin ısı merkezi binasında kendini iple asarak intihara kalkışan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Erol Yavuz'un organları, vasiyeti üzerine bağışlandı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan evli ve 2 çocuk babası Erol Yavuz, geçen Çarşamba günü ısı merkezi binasında kendini iple tavana asarak intihar girişiminde bulundu. Güvenlik görevlileri tarafından ipten alınarak yere indirilen Yavuz, Başhekim Doç.Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve diğer doktorların uyguladığı kalp masajı ile hayata döndürüldü. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yavuz'un önceki gün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Yavuz'un kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve pankreası, sağlığında ailesine vasiyeti üzerine bağışlandı.

Uzman ekip, dün gece Ankara ve Malatya'dan askeri uçakla Zonguldak'a gelirken, hastanede yapılan operasyonla Yavuz'un organları alındı. Kalbin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, böbreklerin Gülhane Askeri Tıp Akademisi, pankreasın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan hastalara, karaciğerin ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Ev alırken çektiği kredi borcunu ödemekte yaşadığı sıkıntı nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen Yavuz için, bugün çalıştığı ZKÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin önünde tören düzenlendi. Törene, Başhekim Doç.Dr. Kemal Vural Numanoğlu ve hastane personeli ile Yavuz'un eşi Ayşe, kızı 14 yaşındaki İlayda, oğlu 8 yaşındaki Hakkı Yavuz ve diğer yakınları katıldı. Ayşe Yavuz, çocukları ve diğer yakınlarıyla eşinin karanfillerle süslenen tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Yapılan duanın ardından Yavuz'un cenazesi toprağa verilmek üzere Alancık Köyü'ne götürüldü.

Başhekim Doç.Dr. Numanoğlu, Erol Yavuz'un organlarının bağışlanması için ailesine vasiyette bulunduğunu belirterek, "Yavuz, sağlığında kızına ve eşine organlarının bağışlanmasını istemiş. Bu olaydan sonra eşi önce organ bağışına karşı çıktı. Ancak bizim bu işin önemini anlatmamız sonucu ikna oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber