3 tanesi 1 liraya satılan simitler halk sağlığını tehdit ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 19:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin vazgeçilmezi simitin merdiven altı üretimiyle halk sağlığının tehdit edildiği iddia edildi. Gramajı düşük, merdiven altı imalathalenelerde üretilen simitlerin sağlığa zararlı olduğunu belirten Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, "Vatandaşlarımız '3 tanesi 1 liraya' satılan simit yemesin. Çünkü ucuz simitler halk sağlığını tehdit ediyor." dedi.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Pınar, özellikle okul önlerinde satılan ucuz simitlerin öğrencilerin sağlığını tehdit ettiğini söyledi. 2011 fiyat listesini açıkladıklarını belirten Erdal Pınar, 100 gramlık simitin fiyatının 75 kuruş olarak belirlendiğini, ancak bazı kayıt dışı satıcıların halen simidi 3 tanesini 1 liradan sattığını kaydetti. Kayıt dışı üretime karşı denetimlerin yetersiz kaldığını anlatan Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, halen Bursa genelinde 480 üyelerinin olduğunu, bu üyelerin vergi ve SSK primleriyle büyük bir yük altına girdiklerini dile getirdi.

Merdiven altı üretim yapan ve kayıt dışı çalışan simitçilerin daha düşük gramaja sahip simitleri ucuza sattıklarını vurgulayan Oda Başkanı Pınar, "Sadece Bursa'da 350'ye yakın merdiven altı çalışan firma var. Ülke genelini düşünürseniz binlerce simitçi kayıt dışı çalışıyor. Sağlıksız koşullarda üretilen gramajı düşük simitler halk sağlığını tehdit ediyor. Özellikle okul önlerinde 50-60 gram ağırlığında simit satılıyor. Nerede üretildiği bilinmeyen simitler çocuklarımızın sağlığına zarar veriyor. Piyasada halen 3 tanesi 1 liradan simit satılıyor. Yani 30 kuruşa simit satılıyor, oysa maliyeti bile bundan daha fazla." ifadesini kullandı.

Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Pınar, kayıt altındaki simitçilerin de merdiven altındaki imalatçılarla rekabet edebilmek için gramaj düşüklüğüne gidebileceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber