İlköğretim Müfettişlerinin Yerdeğiştirme İşlemleri ile ilgili MEB duyurusu

Haber Giriş : 25 Mart 2005 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLGİ : a)13/08/1999 gün ve 23785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği."
b)18/03/2005 gün ve 15682 sayılı makam onayı.

İlköğretim müfettişlerinin 2005 yılında bölgeler ve iller arası yer değiştirme işlemleri ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre gerçekleştirilecektir. Yönetmeliğin 51 inci maddesinde; illerin müfettiş ihtiyacının birinci ve ikinci hizmet bölgelerinde 90, üçüncü hizmet bölgesinde 80, dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerinde 70 öğretmene bir müfettiş görevlendirileceği, ancak yeterli müfettiş sayısına ulaşılıncaya kadar illerde bulunması gereken müfettiş sayısının her yıl atama ve yer değiştirme döneminden önce makam onayı ile belirleneceği ? hükmü getirilmiş, bu hüküm gereğince illerin müfettiş ihtiyacı ilgi (b) onayla belirlenmiştir.

Buna göre, ilgi (a) Yönetmelik çerçevesinde yapılacak olan ilköğretim müfettişleri 2005 yılı yer değiştirme işlemlerine ilişkin illerin ilköğretim müfettişi ihtiyacını ve sıra durumunu gösterir Ek-1 çizelge ilişikte gönderilmiştir.

Yer değiştirme istekleri, ilköğretim müfettişlerinin ilgi (a) Yönetmeliğin ?İllerin Müfettiş İhtiyacı ve Yer Değiştirme Suretiyle Atama? başlıklı yedinci bölümünde yer alan hükümlere göre gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede;
1- Görevli bulunduğu ilde müfettiş ünvanı ile 1 Eylül 2005 tarihi itibariyle 2 yılını tamamlayanlardan;
a) Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanlar istediği illere,
b) Görevli olduğu ilin dahil olduğu bölge hizmetini tamamlayanlar, görev yapmadıklarıdiğer bölgelerdeki illere,
c) Görevli olduğu ilin dahil olduğu bölge hizmetini tamamlamayanlar aynı hizmet bölgelerinde yer alan diğer illere,
d) Birinci veya ikinci hizmet bölgelerine dahil illerde görevli bulunanlardan bu bölgelerden herhangi birinde bölge hizmetini tamamlamamış olanlar bu bölge illerinin dışındaki diğer hizmet bölgelerine,
yer değiştirme,
2- Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamayan müfettişler görev yapmaları gereken diğer hizmet bölgelerinden en fazla iki bölgeye dahil üçer il, tamamlayan müfettişler ise hizmet bölgesine bağlı olmadan en fazla üç il,
3- Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini (1 Eylül tarihi itibariyle 21 yılını) tamamlayan müfettişlerden ilgi (a) Yönetmeliğin 54.maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre yer değiştirmek istediği illere ataması yapılamayanlar o il veya iller için sıraya alınma , isteğinde bulunabileceklerdir.
4- Yer değiştirme başvuruları ilgi (a) Yönetmelik eki ?İlköğretim Müfettişlerine Ait Yer Değiştirme İstek Formu? (EK-7) ile 04-15/04.2005 tarihleri arasında, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ilköğretim müfettişleri başkanlıklarına yapılacaktır.
5- Yer Değiştirme İstek Formlarının Başkanlıkça incelendikten sonra düzenlenecek EK-2 liste ile (tasdikli olarak) birlikte en geç 29/04/2005 tarihinde Bakanlığımızda olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir. (Ek-2 listenin bir örneği de ilköğretim müfettişleri başkanlığında saklanacaktır.)
6- Bulunduğu ilde 1 Eylül tarihi itibariyle iki yılını ve o ilin yer aldığı bölge hizmetini tamamlamakla birlikte hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamayanlardan yer değiştirme isteğinde bulunmayanlar hakkında ilgi (a) Yönetmeliğin 55. maddesi uygulanmayacaktır.

Ayrıca, ilköğretim müfettişlerinin yer değiştirme isteklerine ilişkin formlar titizlikle incelenecek, anılan Yönetmelik hükümlerine uymayan başvurular kabul edilmeyecek ve
Bakanlığa gönderilmeyecektir. Usulüne uygun olmayan başvuruları kabul edenler ve gönderenler hakkında gerekli kovuşturma yapılacaktır. Konu ile ilgili iş ve işlemlerin
yürütülmesinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi için gerekli önlemler alınacaktır.

ekleri için bakınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber