Askeri helikopter düştü: 5 şehit/ Video

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopter Ankara-Polatlı üzerindeyken düştü. Kazada 5 pilot şehit oldu. TSK'ya ait gece uçuşu yapabilen 2 ayrı helikopter de havadan irtibatı kesilen helikopteri arama çalışmalarını başlattı. 11.01.2011 00:12

CNN TÜRK - Eğitim uçuşu yapan UH-1 tipi askeri helikopter Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarında düştü. Kazada 5 pilot şehit oldu.

Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan kalkan iki adet UH-1 Genel maksat eğitim helikopterlerinden 1 tanesinden haber alınamadı.

Eğitim alanına da dönmeyen 1 subay eğitici ve 4 öğrencinin içinde bulunduğu helikopter ile Ankara'nın Tuluntaş Köyü mevkiinde saat 18.00'de irtibat kesildi.

Bunun üzerine Özel Kuvvetler kıtası karadan, TSK'ya ait gece uçuşu yapabilen 2 ayrı helikopter de havadan irtibatı kesilen helikopteri arama çalışmalarını başlattı.

Yapılan arama çalışmaları sonucunda helikopterin düştüğü ve 5 polisin şehit olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı da kazayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Kara Havacılık Okul Komutanlığı'na ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir" denildi.

ANKARA'DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTERİN ENKAZINA ULAŞILDI

(İHA) - Ankara'da gece eğitim uçuşu için havalandıktan sonra düşen askeri helikopterin enkazına ulaşıldı.

Eğitim uçuşu sırasında irtibat kesilen askeri helikopterin enkazına ulaşıldı. Eskişehir yolu Tulumtaş mevkisine düşen helikopterde bulunan 5 pilotun şehit olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber