MEB, Taraf Gazetesi'ni yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2011 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taraf Gazetesi'nin bugün ilk sayfadan ?Kızların Bacakları Perdelendi?, 4.sayfadan ?Bacaklar Görünmesin Sırası? başlıklarıyla duyurduğu haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır;

Söz konusu haberde, ?Mersin'de bir lisede kız öğrencilerin bacakları görünmesin diye tahta perdeyle kapatılan ancak Bakan Çubukçu'nun yok dediği özel sıraları Taraf görüntüledi.? ifadesi kullanılmış ve konuyla ilişkilendirilen bir adet fotoğraf yayınlanmıştır.

Taraf Gazetesi'nin Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'yle ilgili yaptığı bu haber gerçeği çarpıtmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. İddialar gündeme geldikten hemen sonra, 11.01.2011'de, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri basın mensuplarını okulda gezdirmiştir. Gazeteciler, okulumuzdan görüntü almış ve bu doğrultuda haber yapmışlardır. Bugün olduğu gibi o tarihte de okulda yine aynı sıralar mevcuttu. Basında yer alan haberlerde görüntüler olduğu gibi kamuoyuna yansıtılırken, Taraf Gazetesi'nin 4 gün sonra böyle bir haberi yapmasının nedeni anlaşılamamıştır.

Söz konusu gazete gizli bir şeyi ortaya çıkarmışçasına ve bir gazetecilik başarısına imza atmış gibi haberini okuyucularına duyurmuştur. Oysa, öğrencilerimizin oturduğu sıralar Taraf Gazetesi'nin iddia ettiği gibi ne tahta perdeyle kapatılmıştır ne de bir eklenti yapılmıştır. Anlaşılan o ki haberi yapan gazeteci uzun bir aradan sonra ilk kez bir okulu ziyaret etmiştir. Zira, Türkiye genelindeki okullarımızın hemen hepsinde zaten bu sıralar kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu tür sığ tartışmalardan rahatsızlık duyduğumuzu belirtir, kamuoyunun böyle maksatlı haberlere itibar etmemesini rica ederiz.

Saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber