Emekli yarbaya tarihi eser gözaltısı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2011 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de polis ekiplerinin düzenlediği tarihi eser operasyonunda, emekli yarbay O.B. ile oturduğu apartmanın kapıcısı A.K., gözaltına alındı. Savcıya verdiği ifadede 240 parça tarihi eserin kendisine ait olduğunu ve kolleksiyon amaçlı olarak topladığını söyleyen emekli yarbay O.B. ile A.K. serbest bırakıldı.

Basınsitesi Semti'nde tarihi eser kaçakcılığı yapıldığı bilgisini alan İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından zanlılar kimliklerinin belirlenmesiyle takibe alındı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte emekli yarbay O.B. ve kapıcı A.K., gözaltına alındı. Zanlıların depo olarak kullandığı öne sürülen evdeki aramalarda ise 45 bronz sikke, 3 altın sikke, 20 cam eser, 22 parça çeşitli türlerde obje, 9 gümüş sikke, 141 boncuk ve kepçe, çan, toka, mermer kadın başı, kavanoz ile gözyaşı şişeleri ele geçirildi.

Gözaltındaki ifadesinde, tarihi eserlerin kendisine ait olduğunu, koleksiyon amaçlı topladığını ve hepsinini de belgesinin bulunduğunu belirten O.B. ile suçsuz olduğunu söyleyen A.K., işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. O.B. ve A.K., savcıya verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber