Okulun bodrumunda çıkan su ile ilgili inceleme başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2011 15:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaklaşık 35 yıl önce dere yatağına kurulduğu bildirilen Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nun bodrumun katında çıkan su nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı. Bodrumu sürekli su dolan binanın Bayındırlık Müdürlüğü'nün vereceği rapor sonucunda yıkım veya düzenleme çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Üç bloklu okulun 1976 yılında yapılan birinci bloğunda 21 yıldır yaşanan su taşmaları nedeniyle okul idaresi bodrum katındaki suyu boşaltma kararı aldı. Milli Eğitim ve Kaymakamlıktan aldıkları izin sonucu Okul binası bodrumundaki suyu boşaltan idareciler, su taşma sebebinin okul bodrumundaki iki su kaynağından kaynaklandığını tespit etti. Okul binasında Mardin Bayındırlık Müdürlüğü ekipleri binada incelemelerde bulundu.

Kaymakam Girgin, 35 yıllık bloğun yıkılıp yıkılmayacağı kararını Bayındırlık Müdürlüğü'nden aldıkları rapor sonucunda alacaklarını söyledi. Okuldaki bloğun yıkılması halinde çocuklar için bahçenin daha da genişleyeceğini ifade eden Girgin, derslik sıkıntısının ise yaşanmayacağını aktardı.

Girgin, "Okul 3 bloktan oluşuyor. Su çıkan yer en eski bloğun bodrum katı. Okulun bahçesi bloklarla kapanmış. Bayındırlık ekiplerini vereceği rapora göre hareket edeceğiz. Yıkım kararı çıkarsa okulun bahçesi daha da genişler. Öğrencileri ise yeni yapılan okullara tahliye ederiz." şeklinde konuştu.

Bu arada bodrumda biriken suyun kaynağı veya yeraltı su seviyesinde yaşana yükselme mi olduğu yapılacak incelemelerden sonra kesinlik kazanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber