112'deki paramediklerin döner sermayesi, riskli birimler üzerinden ödenmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2011 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen tarafından Manisa'da 112 acil istasyonunda görev yapan sendika üyesi paramedik bir personelin acil servise verdiği hizmet süreleri için döner sermayenin riskli birim katsayısından ödenmesi talebiyle dava açılmıştı.

Davayı görüşen Manisa İdare Mahkemesi verdiği kararda sağlık kurumlarında riskli birimlerde hizmetlerin karşılığı ek ödemede, o birimin personeli olma statüsünden ziyade, verilen hizmetin belirleyici olduğunun açık olduğuna dikkat çekti.

Kararda döner sermaye gelirlerinden yapılan ek ödemelerin, niteliği itibariyle personelin fiilen çalışarak katkıda bulunduğu hizmetler karşılığında ödenmesi gereken tutarı ifade ettiği belirtildi. Kararda ? Ek ödemenin bu şekilde hesaplanmasının her şeyden önce yürütülen hizmetin karşılığının ödenmesinin zorunlu sonucudur? denildi.

Mahkeme tarafından verilen kararla Acil Serviste paramedik olarak görev yapan davacının, fiilen yürüttüğü acil servis hizmetleri için riskli birimler için belirlenen katsayı üzerinden döner sermaye ödenmesi gerektiğine hükmedildi. Ayrıca idareye yapılan başvuru tarihinden itibaren döner sermaye katsayı farkının yasal faiziyle ödenmesine karar verdi.

Kararla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ?Riskli birimlerden sayılan acil servise hizmet verilen sürelerde tüm çalışanlara döner sermaye ödemesi riskli birim katsayısından yapılmalıdır. Kazandığımız bu dava bu konudaki bir haklılığımızı daha tescillemiştir. Karar emsal olarak uygulanmalı bakanlık bu konuda düzenleme yapmalıdır. Çalışanların gelirlerinde 150-250 TL arasında bir iyileştirme bu düzenleme ile sağlanacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber