Eroğlu: Çevreye 1 lira yatırım, hastanelerde 10 liralık tasarruf demek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sağlıklı çevre ile hastalıklar arasındaki ilişkiye ilişkin çarpıcı bir rakam verdi. Çevreye yapılan 1 liralık yatırımın, hastalıkları azalttığını ve sağlıkta 10 liralık tasarruf getirdiğini söyleyen Eroğlu, "Çevre sağlıksız olduğunda, ilaç, doktor, hastane masrafları artıyor." dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Rixos Otel'de Çevre Alanında Kapasite Geliştirme Projesi toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşların sağlıklı çevrede yaşatmanın herkesin boynunun borcu olduğunu belirtti. Sağlıklı çevre çalışmaların Avrupa Birliği istediği için değil, vatandaş hak ettiği için yürüttüklerini dile getiren Eroğlu, hava kirliliğinin önlenmesi konusunda çok önemli mesafe alındığı bilgisini verdi. Sağlıklı içme suyunu yüzde 99,9'a çıkardıklarını vurgulayan Eroğlu, 2002 yılında atık su toplama oranın yüzde 33 iken bugün yüzde 73'e yükseldiğine işaret etti. Eroğlu, "Atık su toplamada bu rakamlar yeterli değil, yüzde 90'lara çıkarmak için çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

TOBB BAŞKANI'NA: ELİNİZİ CEBİNİZE ATIN

16 havza çalışmalarını tamamladıklarını, 8 havzayı da tamamlayarak denizlerin ve nehirlerin kirliliğini önleyeceklerini kaydeden Eroğlu, bu konuda belediyelerden ve TOBB'dan yardım istedi.

Eroğlu, salondaki TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na "TOBB gibi kurumların ellerini ceplerine atması lazım sayın başkan" deyince, Hisarcıklıoğlu, "Para yok sayın Bakan" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber