Tuğamiral Sevim'e 'Gölcük Belgeleri' soruldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ?askeri casusluk ve şantaj' soruşturması kapsamında 6 Aralık 2010'da Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde arama gerçekleştirildi.

7 AMİRAL GENELKURMAY'A ÇAĞRILMIŞTI

Aramalarda Balyoz Güvenlik Harekat Planı, Kafes Eylem Planı ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğinde olduğu ileri sürülen dosyaların bulunduğu ve belgeler savcılık tarafından incelemeye alındığı belirtilmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 7 amiralin isminin de geçtiği belgelerin bir örneği, savcılık tarafından Genelkurmay'a bildirilmişti. Belgeler ve isimler konusunda bilgilendirilen Genelkurmay 7 amirali karargaha davet ederek bilgilerine başvurulmuştu.

TUĞAMİRAL SEVİM'E GENELKURMAY'DAN SORULAR

Bu 7 amiralden birinin Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim olduğu belirtildi. Genelkurmay'a davet edilen Tuğamiral Sevim'e, isminin geçtiği belgelerin gösterildiği ve belgelere ilişkin bilgisinin olup olmadığının sorulduğu öğrenildi.

İRTİCA TALİMATNAMESİNDE İMZASI OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Donanmada yapılan aramalarda, Albay Dursun Çiçek'in tutuklu yargılandığı 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanması için yazılan talimatnamenin bulunduğu ve talimatnamenin altında Tuğmairal Sevim'in imzasının bulunduğu iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber