400 bin kamu işçisiyle toplu sözleşme başlıyor

Haber Giriş : 28 Mart 2005 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle bu yıl yaklaşık 400 bin kamu işçisi adına yürütülecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde karşı karşıya gelecek olan Türk-İş hazırlıklara başladı.

Yürürlük tarihi çoğunlukla bu yıl ocak, şubat ve mart ayları olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yapılacağı kamu şirketleri arasında, özelleştirme çalışmaları sürdürülen Telekom, TÜPRAŞ, PETKİM, TEKEL ve THY gibi stratejik kuruluşlar yer alıyor. Türk-İş, 2005-2006 yıllarını kapsayan kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında toplam 371 bin 129 işçinin 2 yıllık ücret zamları belirlenecek. Görüşmeler sonucunda imzalanacak toplu iş sözleşmeleri ise çoğunlukla ocak şubat ve mart aylarından yürürlüğe girecek. AKP sendikalarda daha önce ilk büyük sınavını 2003 yılında yine aynı sendika ve işyerleri için yaşamıştı.

TÜRK-İŞ'İN STRATEJİSİ:

Türk-İş, 22 Martta Zonguldak'ta yaptığı Başkanlar Kurulu toplantısında toplu iş sözleşmesi stratejisini belirledi. Türk-İş, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mevcut kazanımların korunarak geliştirilmesi, ücretlerdeki reel kayıpların karşılanması, ücretlerin enflasyon karşısında korunması ve sağlanan ekonomik büyümeden pay alınması stratejisini benimsedi. Türk-İş Genel Başkan Salih Kılıç Kamu Koordinasyon Kurulu'nun gelecek hafta içinde belirleneceğini söyledi. Kılıç, sendikalardan bir an önce sözleşmelere ilişkin hazırlıkların tamamlamaları ve çağrılarını yapmaları konusunda da istekte bulunduklarını bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber