İstanbul'da kar alarmı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, 25 ve 26 Ocak tarihlerinde yapılacak UCLG Başkanlık toplantısına katılmak için bugün Barselona'ya gitti.

Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda basın mensuplarının beklenen kar yağışına ilişkin soruları üzerine Başkan Topbaş,'2004 yılında göreve geldiğimizden beri çok ciddi ekipman hazırlığı yaptık.Bilhassa 2006'da daha fazla yağmasına rağmen sıkıntı çekilmedi.

İstanbullularda bu hassasiyeti gösteriyor.İstanbullulara teşekkür ediyorum.Özellikle araçlarında kış lastiklerini kullanmaları ve yoğun kar yağışında mümkün mertebe Toplu taşıma araçları kullanıyorlar.Avrupa'da çok ciddi bir sıkıntı var.Londra,Paris'te ve diğer Avrupa ülkelerinde hayat felç olmuş durumda.İstanbul biraz daha güneyde ama birkaç günlük hayatı durduran derecede kar yağışlarını görmekteyiz. Bunlarla ilgili tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımız yeterli diye düşünüyorum' dedi.

Kadir Topbaş,Barselona'da ki toplantıda 2010 yılını değerlendireceklerini belirterek şunları söyledi : 'Dünyanın beş kıtasından gelen eş başkanlarla toplantımız var.2010 yılı programımızı müzakere edeceğiz.Ayrıca 8-9 Şubat tarihlerinde New York'ta olacağız.9 Şubat' ta Birleşmiş Milletler'de bir panelde konuşacağım.10'un da BM Genel Sekreteri ile bir görüşmemiz var.Çalışmalarımızı gözden geçirip taleplerimizi dile getireceğiz'

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre sıcaklıklar Marmara ve Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece azalacak. Marmara'nın doğusunda kuvvetli yağışlar etkili olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber