Sağlık çalışanlarından saldırı tepkisi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hastasına iyi bakılmadığını öne süren yakını İ.S.'nin saldırısına uğradıklarını belirten acil servis çalışanları, adına basın açıklaması yapıldı olay kınandı. Hastane çalışanlarının şikayeti üzerine gözaltına alınan İ.S. (İsmail Sarıçalı) ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Dün (pazar) saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, acil servisteki yakınına iyi bakılmadığını öne süren İ.S., doktorlarla tartışmaya başladı. İddiaya göre İ.S. tartışma sırasında bazı çalışanları tartakladı. Olaya müdahale eden polisin gözaltına aldığı İ.S., ifadesi alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Soruşturma evrakının elden adliyeye sevkedileceği bildirildi.

DOKTORLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Olayla ilgili olarak acil servis çalışanlarıyla doktorlar bugün bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, saldırıya tepki gösteren İzmir Tabib Odası Yönetim Kurulu Üyesi Taşkın Altay, "Meslektaşlarımız görevlerini yaparken saldırıya uğradılar. Bu ne ilk saldırı nede son olacak, bunların biran önce önüne geçilmesini bekliyoruz. Her gün onlarca kişiye müdahale eden ve en yoğun zamana denk gelen olay sırasında arkadaşlarımızın saldırıdan yaralanmadan kurtulmaları ise tek tesellimiz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber