Bahçeli: AKP-CHP el ele plan yapıyor/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında TT Arena'daki protestolarla ilgili konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı ve TOKİ Başkanı'nı eleştirdi ve 'Maskeleri o statta düştü.' dedi. Bahçeli, bunun ardından CHP'yi de eleştirerek 'Önde kavga ederken, arkada el ele plan yapıyorlar.' diye konuştu. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

TBMM verdiği kısa bir aradan sonra bugün tekrar çalışmalarına başlamıştır. Bu yasama döneminin kalan süresi içinde başarılı olacağımızdan asla şüphe duymuyorum.

SEÇİM TARİHİ FIRSAT

Ülkemizin kaderi üzerinde çok tayin edici olacak bu seçim için vakit gittikçe daralmaktadır. Önümüzde tarihi bir fırsat bizleri beklemektedir. Yapılacak olan seçim Türkiye'nin üzerine kumar oynayanlara büyük bir ders olacaktır. AKP'nin süresiz uzaklaştırılması inşallah bu seçimde gerçekleşecektir. Bu kara dönem mutlaka bitecek Türk milleti AKP'ye yalanlarının ve neden olduğu yıkımların tek tek hesabını soracaktır. Vatandaşlarımızın yükselen şikayetleri bize bunu gösterecektir. AKP'ye gönül vermiş destek olmuş kardeşlerimizin şikayetlerinde de tempolu artış meydana gelmektedir.

Ülkemizin kaderi üzerinde çok tayin edici olacak bu seçim için vakit gittikçe daralmaktadır. Önümüzde tarihi bir fırsat bizleri beklemektedir. Yapılacak olan seçim Türkiye'nin üzerine kumar oynayanlara büyük bir ders olacaktır. AKP'nin süresiz uzaklaştırılması inşallah bu seçimde gerçekleşecektir. Bu kara dönem mutlaka bitecek Türk milleti AKP'ye yalanlarının ve neden olduğu yıkımların tek tek hesabını soracaktır. Vatandaşlarımızın yükselen şikâyetleri bize bunu gösterecektir. AKP'ye gönül vermiş destek olmuş kardeşlerimizin şikâyetlerinde de tempolu artış meydana gelmektedir.

AKP SADAKA VERMEKTEDİR

AKP tehditkardır acımasızdır ve insafsızdır. İktidar aba altından sopa gösterircesine yoksul kardeşlerimizi yardımlarla kontrol altında tutmaktadır. Bir gerçeğin altını kalın olarak çizmekte yarar var. Çocuklarını sinemaya götürmek, ayda bir dışarıda yemeğe gitmek en yoksul kardeşimizin hakkı değil midir? AKP devletin imkânlarını sadaka verir gibi vermektedir. Kamuoyunu aldatma amaçlı durmadan anketler yayınlanmaktadır. MHP iktidara koşmaktadır. Erdoğan'ın tahrik öfke dolu sesinin kısılacağı, mahkemelerde ayakta bekleyeceği dönem yaklaşmıştır.

SOKAKLAR ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Türkiye'nin yakın coğrafyasındaki ülkeler kaynamaktadır. Hat safhada yaşanan çalkantılı günler sosyal tepkileri bardağından taşırmış sokaklar alev topuna dönmüştür. Tunus'u yöneten cumhurbaşkanının ülkesini terk etmesi de ibretlik bir hadise olmuştur.

Tunus'ta başlayan gerilim hattı, Arnavutluk'a kadar çevre ülkelerde gerginliğe yol açmıştır. İlave olarak Cezayir, Ürdün Yemen Mısır, Tunus'taki gerilimden etkilenmeye başlamıştır. AKP'nin çok sevdiği Ömer El Beşir'in yönettiği Sudan da etkilenmiştir.

BAŞBAKAN HERKESLE KAVGALI

Bu son gelişmelerden AKP hükümeti de azami sonuçlar çıkarmalı. Hesap vermek için bugünden hazırlıklara başlamasının yararlı olacağına yürekten inanıyorum. 2011'de de yine tehlikeli gelişmelere şahit oluyoruz. Bu yılın AKP ile geçecek aylarının gergin ve huzursuz geçeceği görülmektedir. Özellikle Başbakan herkesle kavgalıdır. Hoşgörü ile birlikte tevazunun kendisine ne kadar uzak olduğu ortadadır. Hırçın ve uzlaşmak sinirli tarafı ortaya çıkmaktadır. Başbakanın bu davranışları yeni değildir. Basını sindirmeye çabalayan, çiftçiye anasıyla birlikte hakaret eden, yargıyla didişen kendisidir. Ülkenin böyle yönetilmesi talihsiz ve utanç vericidir.

SPORU KENDİ EMELLERİNE VASITA ETMEK İSTEDİ

AKP zihniyeti kabus gibi Türk sporunun üzerine çökmüştür. Ermenilerle mutabakat arayışlarında futbol bahane olarak kullanılmıştır. Spor bu dönemde siyasete alet edilmiştir. Tanınmış ses sanatçıları, şov dünyasının ünlü simaları spor camiası da alet edilmiştir. Zaman orta sahada top çevirme zamanı değildir yıkımın kirli oyun planını kabul ettirmeye çalışmıştır. Başbakan sporu kendi emelleri uğruna vasıta etmek istemiştir.

MASKELERİ O STATTA DÜŞTÜ

Erdoğan ve hükümeti her alanda olduğu gibi sporda da gedikler açmaya çalışmıştır. Nitekim Galatasaray'ın yeni stadının açılış töreninde bunu görme fırsatımız olmuştur. Tribünde oturan Başbakan protestoyu olgunlukla karşılamak yerine öfkesine yenilmiş ve stadı terk etmiştir. Protestoları nankörlükle itham etmiştir. Kabul ve itiraf edilmelidir ki çirkin maskeleri o statta yerlere düşmüştür. Başbakanı övmeyen, minnet duymayan sözüm ona el etek öpmeyen herkes organize işlerin parçasıdır. Sanırsın ki Erdoğan stadyum yapılmasına katkı sağladı. Erdoğan ve yanındakilere hatırlatmak isterim ki Türkiye krallık değil, milletin egemenliğiyle vücut bulmuş bir cumhuriyettir.

Milletimizi borçlu kendinizi alacaklı görmeniz en büyük densizliktir. Bu gerçeği yok farz ederek verdim, yaptım, dağıttım, yardım ettim gibi sözler Türk milletine yapılacak en büyük hakarettir.

Haksızlık karşısında susanın dinsiz şeytan olacağı şüphesiz kesindir. Herkesin ölçüyü aşmadan sorumlu olması gerekir. Bunun yolu bellidir o da sandıktan başkası değildir

KÜSTAH İFADELER

Dikkatimizi çeken ikinci konu. Erdoğan Kolaylıkla alt edebileceğini düşündüğü kişi ve ülkelerle gerilim halinde. Ne hikmetse Türklere sataşanlara karşı sessiz ve suskundur. En son olarak Ermenistan cumhurbaşkanının Yunanistan'ı ziyareti sırasında kullanılan çirkin ve küstah ifadeler göstermiştir.

AKP VE CHP'YE ELEŞTİRİ

Ülkemiz son günlerde art niyetli beyanatların gölgesi altında kalmıştır. Kısır bir döngünün içine hapsolmuştur. Anlaşıldığı kadarıyla tek başına iktidar olamayacaklarını anlayan bu iki parti şimdiden yakınlaşmaya başlamıştır. Muhalefetin milli konulardaki çekimser duruşu AKP ile aynı çizgide buluşturmuştur. İkisinin de kafasında İmralı canisinin affedilmesi vardır. Geçtiğimiz günlerde ALES sınavına başörtülü girilemeyeceği kararı bu iki partinin ekmeğine yağ sürmüştür. Çözüm ve çareyi yabancı başkentlerde aramak yine AKP ile CHP'nin benzeştiği alanlar olmuştur.

AKP VE CHP EL ELE PLAN YAPIYOR

Bugünkü CHP'nin neresi Aziz Atatürk'ün kurduğu partiyle benzerlik göstermektedir. Bundan sonra CHP ne diyecektir. İhanete pirim veren bu tutumunu nasıl izah edecektir. AKP ile CHP aynı sahnede, önde kavga ederken arkada el ele plan yapmaya başlamıştır. Bu sefil siyaset tüccarlarının milletimizden en iyi cevabı alacaklarından kuşku duymuyorum. Suikastın hedefinde Türk milleti vardır. AKP'nin oynadığı oyunun gayesi bellidir. CHP de böylesi bir sürecin içinde yer almış, tarafını netleştirmiştir.

Tarihi yol ayrımına her geçen gün yaklaşıyoruz. Hukuksuzluğun kol gezdiği Türkiye manzarası karşımızda. Bölücü teröristlerin ardından Hizbullah militanları halaylar eşliğinde serbest kalmıştır. Katiller AKP'nin açtığı kapıdan göstere göstere çıkıp gitmişlerdir. Temennimiz diğer suçlular açısından vukuu bulmamasıdır.

AKP ÖZGÜRLÜKLERİ DARALTTI

Erdoğan işlediği her suça yasal mazeret arayışı içinde olmuştur. Son yapılan anayasa değişiklikleriyle anayasa mahkemesine bireysel başvuru sağlanmıştır. AKP merkezli yargıyı kuşatma harekatı sürerken yargının kendi içinde sorunları olduğu bir gerçektir. Yandaş yargı girişimlerinin yoğunlaşmasıyla birlikte verilen kararlar tartışmalı hale gelmiştir. AKP hukuku kendi menfaatlerine göre değerlendirmektedir. Demokrasiyi sadece sloganlara indirgeyen AKP zihniyetinin bu söylediklerimizi anlaması beklenmemektedir.

Türkiye'nin problemleri büyümüştür. Özel hayatın dokunulmazlığından dizi ve heykel tartışmaları olmuştur. AKP vatandaşların özgürlük alanlarını alabildiğine daraltmıştır. Milletimize karar anı geliyor, ses ver Türkiye sesleriyle inşallah umut olacağız. Önümüzdeki cuma günü açıklayacağımız seçim beyanatımızla milletimize çare olacağımızı göstereceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber