Müdürden dayak yedik diyen öğrenciler savcılığa suç duyurusunda bulundu (TEKZİPLİ)

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TEKZİP TARİHİ:03/01/2011

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde 16 yaşındaki C.G. adlı lise öğrencisi kız, kendisiyle birlikte 2 kız arkadaşını sınıfta dövdüğünü iddia ettiği okul müdürü G.Ö., hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hani Lisesi'ndeki olay iddiaya göre 17 Ocak pazartesi günü meydana geldi. Hani Lisesi 10-E sınıfında okuyan C.G., boş geçen beden dersinde sınıfa gelen okul müdürü G.Ö.'nün kendisini ve M.Ç. ile T.Ö. adlı arkadaşlarını sınıf içerisinde arkadaşlarının olduğu ortamda defalarca tokatladığını, saçlarından çekerek kafalarını tahtaya vurduğunu öne sürdü. Hani İlçe Polis Merkezi'ne giden öğrenci C.G., polise verdiği ifadesinde 17 Ocak günü öğretmeni başka sınıfta yazılı yaptığı için beden eğitimi dersinin boş geçtiğini ve ÖSS başvuru belgesi için kardeşinin okula geleceğini söyledi. C.G., şu iddialarda bulundu:

'Dersimizin boş geçtiği bir anda bazı arkadaşlarımız sınıf kapısını araladı. Ben de, 'Kardeşim gelecek' diye kapı aralığından bakmaya gittim. Kapı aralığından bakmak için eğilip başımı çıkardığımda okul müdürümüz gördü. Sonra hepimiz yerimize geçip oturduk. Okul Müdürü G.Ö. sınıfımıza gelerek kapıyı kimin açtığını sordu. Benimle birlikte, M.Ç. ve T.Ö. de ayağa kalktı. Bizi tahtaya çıkardı. Yanaklarımızı tokatladı. Saçımızı çekerek, yazı tahtasına defalarca vurdu. Bunu da tüm sınıfın içinde yaptı.'

OKULDAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI

Okul müdürünün sınıftan çıkışta kendilerine, 'Kitaplarınızı alın odama gelin' dediğini anlatan C.G. ifadesinde, 'Kitaplarımızı alıp odasına gittik. Odasında bizi okuldan zaklaştırdığını söyledi. Bunun üzerine odadan ayrıldık. Bizi sınıfın içerisinde darp eden okul müdürümüzden davacı ve şikayetçiyim, uzlaşmak istemiyorum' dedi.

C.G. adlı kız öğrencinin babası Murat G. kızının dersleri boş olduğu sırada ağabeyinin geldiğini gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

'ÖSS formunu almak için müdür odasının tam karşısındaki sınıfta ağlayan kızların sesi duyan oğlum Özgür, kardeşinin ağladığını görüyor. Durumu öğrenen oğlum Özgür, müdüre çocukları neden dövdüğünü sormuş. Bunun üzerine okul müdürü polis çağırıyor, gelen polisler tutanak tutuyor. Okul müdürü polislere, 'sinirlerime hakime olamadığım için dövdüm' demiş. Bu nasıl bir adalet? 8 çocuk babasıyım.

Okula giden çocuklarımın hepsi çalışkan ve notları çok yüksek. Şimdiye kadar okul yönetiminden çocuklarımla ilgili bir ikaz almadım. Hangi okul, başarılı öğrenciyi kapı dışarı edebilir. Kızım ve diğer iki arkadaşı, sınıf arkadaşlarının önünde dövülmüş ve hakaret edilmiş. Yetkililerin konu ile ilgilenmesini istiyorum.'C.G.'nin babası Murat G., kızını döven okul müdürü hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber