Okullarda karne heyecanı/ Video

Haber Giriş : 28 Ocak 2011 09:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki yaklaşık 16 milyon öğrenci, bugün karne heyecanı yaşıyor. Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 226 bin ilköğretim öğrencisi, ilk kez karne ile tanıştı.

Fatih Topkapılı Mehmetbey İlköğretim Okulu'nda ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerinin bir hayli heyecanlı olduğu gözlendi. Karnelerini alan öğrenciler dikkatli bakışlarla not bölümünü inceledi. Eğitim döneminde, harflerle ve sayılarla tanışan, birçok yeni bilgiyi hafızalarına kaydeden öğrenciler, ara tatilde okulu ve arkadaşlarını özleyeceklerini belirtti.

Yoğun ders programının ardından öğrenciler, 15 günlük ara tatilinde dinlenme fırsatı bulacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının 20 Eylül 2010'da başlayan ilk yarısı bugün sona ererken, ikinci dönem 14 Şubat'ta başlayacak. Eğitim sezonu 17 Haziran'da tamamlanacak.


ZONGULDAK'TA ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI

ZONGULDAK'ta, karnelerini alarak yarı yıl tatiline çıkan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler karnelerini aldı. Bin 120 öğrencinin öğrenim gördüğü Yayla İlköğretim Okulu'nda öğrenciler, karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı. Teşekkür ve takdir belgesi alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı ve birbirlerini tebrik etti. Zayıfı bulunan öğrenciler ise üzüldü. Karnelerini alan öğrenciler, 15 günlük tatile çıkmanın sevinciyle koşarak evlerinin yolunu tuttu.

CİHAN - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber