MEB, Habertürk Gazetesini yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2011 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün Habertürk Gazetesi'nde "Hizbullah Firarda Çete 13 Sorguda" başlığıyla manşetten kamuoyuna duyurulan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır;

Haberde, İzmir Konak Murat Reis İlköğretim Okulu'nda okuyan 5 kız öğrencinin okul yönetimi tarafından çete kurmakla suçlandığı iddia edilmekte ve " Müebbetlik Hizbullahçılar kaçtı ama İzmir'de yaşları 11-13 arası 5 kız başka bir kızla dedikodu kavgası yapınca devlet hemen gücünü gösterdi" ifadeleri kullanılmaktadır.

Öncelikle; ilköğretim öğrencileri arasındaki kavgayla, Hizbullah terör örgütü mensubu tutukluların salıverilmesi olayları arasındaki karşılaştırmanın neye dayandırılarak yapıldığı anlaşılamamıştır. Ortada bu maksatlı benzetmeyi gerektirecek herhangi bir olay bulunmamaktadır. Kız öğrenciler arasında yaşanan kavga, bir öğrencinin ailesinin şikayeti üzerine savcılığa intikal eden adli bir olaydan ibarettir. Haberde iddia edildiği gibi okul yönetimi de öğrencilerimizi çete kurmakla suçlamamıştır, böyle bir suçlamanın yapılması da zaten kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin maksatlı, gerçekleri çarpıtan haberlere itibar etmemesini dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber