Bankalar Yasası imzaya açıldı

Haber Giriş : 28 Mart 2005 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Bankalar Yasa tasarısının imzaya açıldığını bildirdi. Çiçek, para toplayan ve bunları zimmetine geçiren holdinglerin durumunu da ele aldıklarını açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıdan sonra bir basın toplantısı düzenledi.

Hükümet olarak, para toplayıp zimmetine geçiren holdinglerin durumu bizim de gündemimizde. Bununla ilgili araştırma önergesi var.

Gündemimizde 3 önemli konu daha var.

Gelir İdaresi, Sosyal Güvenlik tasarısı ve Bankacılık Yasası. Uluslararası ilişkiler açısından da önem taşıyor. Gelir İdaresi tasarısı Alt Komisyon'da. Sosyal Güvenlik konusu da imzada bulunuyor. Bankacılık Tasarısı ise uluslararası standartlara uyum sağlanmasını öngörüyor.

Bu sistemde şeffaflığın artırılmasını sağlamak istiyoruz. Bugün imzaya açıldı. Kısa sürede Meclis'e sevkedilecek. Kısa sürede de yasalaşacağını umuyoruz.

Üzerinde durduğumuz bir başka konu da, Emniyet camiası ile ilgili. Emniyet teşkilatından önceki hizmetlerinin durumu ile ilgili.

Başbakan Erdoğan, Formüla1 yarışlarının yapılacağı pistin tamamlanması için bize yaptığı ziyarete ilişkin izlenimlerini anlattı. Eksikliklerinin tamamlanması için talimat verdi.

Acil Eylem Planı etraflı bir şekilde ele alındı. Bunun içinin doldurulup kamuoyuna duyurulmasını biz istiyoruz. Burada 205 ayrı faaliyet söz konusu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber