TRT Haber Yönetmeni donmaktan son anda kurtuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2011 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'nın Delmece Yaylası'nda doğa yürüyüşüne gelen TRT Haber Yönetmeni Ahmet Melih Oflaz (41) ve iklim bilimci yazar Hasan Filinte (49), kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıkları Dipsiz Göl civarında donmak üzereyken bulunarak hastaneye kaldırıldılar.

Edinilen bilgiye göre, Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesindeki Delmece Yaylası'na, hafta sonu doğa yürüyüşüne gelen Oflaz ve Filinte, Cumartesi gecesini buradaki ahşap bir barakada geçirdi.

Gece başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde yürüyerek Teşvikiye belde merkezine doğru yürüyüşe geçen iki arkadaş, yağışın etkisini artırması nedeniyle daha fazla ilerleyemeyeceklerini anlayarak 112 acil servisten yardım istedi.

Bunun üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile jandarma ekipleri, Oflaz ve Filinte'yi Dipsiz Göl civarında soğuktan donmak üzereyken buldu.

Arazi araçlarıyla dağlık bölgeden indirilen iki arkadaş, ambulansla Yalova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bora Yalçın, ihbar üzerine hemen harekete geçildiğini belirterek, ''Kendilerine ulaştığımızda soğuktan donmak üzereydiler'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber