Öğretim görevlileri 'performans' yasasını protesto etti/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2011 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Tıp Fakülteleri Öğretim Üyeleri Girişimi üyeleri, bugün yürürlüğe giren ve sağlıkta performans sistemini getiren yasayı protesto etti.

YÖK Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, 'Tıp fakültelerinde performans sağlığa zararlıdır', 'Sağlıkta performans kör eder', 'Sağlık Bakanlığı üniversitemden elini çek' yazılı pankartlar açtı. Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Aylin Uluşahin, performans yasasının bugün yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "Bugüne dek meslek örgütlerimiz aracılığıyla sağlıkta performans sisteminin yanlışlığı defalarca ifade edildi. Ancak maalesef bu ikazlar dikkate alınmadı ve uygulama yaygınlaştırıldı.

Bizler güzel ülkemize ve sevgili halkımıza karşı olan sorumluluğumuzun gereği olarak bugün bir kez daha bu sistemin zararlarını, sakıncalarını anlatmak üzere burada YÖK önünde toplandık. Hükümete ve ilgili kanunla yönetmelik düzenleme yetkisi verilen YÖK'e sesleniyoruz. Sağlık hizmetinde performans uygulaması (hasta başına, ameliyat başına ödeme) yanlıştır. Tıp fakültesinde performans ise iki kere yanlıştır" diye konuştu.

Performansa göre ücret uygulamasının hastalara zarar vereceğini belirten Uluşahin, hastaların kendilerinden istenen tetkiklerin, yapılan tedavilerin gerçekten gerekli olup olmadığı tedirginliğini yaşadıklarını ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından öğretim üyeleri, YÖK'ün önünden otobüslerle ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber