Gelir İdaresi Yasası, bu hafta ana komisyonda görüşülecek

Haber Giriş : 29 Mart 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, IMF'nin stand-by için şart koştuğu yasalarla ilgili süreci hızlandırdı. Banka Yasası, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı, Gelir İdaresi Yasası'nın ise bu hafta ana komisyonda görüşülmesi kararlaştırıldı

UZUN süredir kamuoyunda tartışılan ve IMF ile imzalanacak 10 milyar dolarlık stand-by için gerekli olan yasalar nihayet çıkıyor. Bakanlar Kurulu dün yaptığı 5 saate yakın toplantıda toplantıda ekonomi dünyasında uzun süredir beklenen yasalara hız verme kararı aldı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bankacılık Yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirterek, Sosyal Güvenlik Kanunu tasarısında ise imzaların tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

GELİR İDARESİ'NE HIZ

IMF'NİN istediği bir diğer yasa olan Gelir İdaresi Yasası konusunda ise Çiçek, yasanın bu hafta esas komisyonda görüşülmesine karar verdiklerini belirtti. Çiçek, söz konusu tasarıların TBMM'ye sevk edilmesiyle ekonomi piyasasının beklentilerinin karşılanmış olacağını da dile getirdi. Çiçek, toplantıda Emniyet Teşkilat Kanunu'nun, devlet memuru olmadan önce veya polis memuru rütbesindeyken yapılan askerlik hizmetinin kıdeme sayılıp sayılmayacağıyla ilgili 55. maddesinin, Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesiyle ilgili konuyu da ele aldıklarını söyledi.

FORMULA-1 TALİMATI

CEMİL Çiçek, toplantıda ayrıca, Özel İdare Yasası ile vali yardımcılarının özlük haklarında ortaya çıkan farklı durumların giderilmesiyle ilgili kanun tasarısını da imzaya açtıklarını bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Formula-1 yarışlarının yapılacağı alanda incelemelerde bulunduğunu anımsatan Çiçek, bu projeyi önemsediklerini dile getirdi. Çiçek, Erdoğan'ın, projenin aksatılmadan yürütülmesi, yapılacak gümrük işlemlerinin hızla gerçekleştirilmesi, gelecek araçların akaryakıt ihtiyaçları da dahil tüm eksikliklerin kısa sürede tamamlanması talimatı verdiğini ifade etti.

PARA TOPLAYAN HOLDiNGLER BUGUN MECLiS GUNDEMiNDE

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, yurt içinden ve yurt dışından topladığı paraları zimmetine geçirdiği yönünde basına veya mahkemelere yansıyan holding faaliyetleriyle ilgili bir araştırma önergesini benimsediklerini belirterek, önergenin bugün TBMM'de görüşüleceğini söyledi. Cemil Çiçek, bir araştırma komisyonu kurularak konunun geniş bir şekilde Meclis tarafından araştırılmasını umduklarını söyledi.

ÖNERGEYE DESTEK

Bakanlar Kurulu toplantısında sokak çocuklarıyla ilgili Meclis'e verilen diğer bir önergeyi de önemsediklerini belirten Cemil Çiçek, sokağa itilen ve suç örgütleri tarafından kullanılan çocuklar olduğuna işaret etti. Çiçek, bu kesimin sorunlarıyla ilgili araştırmanın, yasal çalışmalar ve idari tedbirler açısından önem taşıdığını söyledi. Cemil Çiçek, toplantıda ayrıca, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, Kırgızistan'da meydana gelen gelişmeler hakkında Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdiğini de bildirdi.


ACiL EYLEM'DEKi 55 KONU ANAYASA'YA TAKILDI

CEMİL Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda ?Acil Eylem Planı'nı da detaylı şekilde ele aldıklarını söyledi. Hükümetin Acil Eylem Planı'ndaki 205 faaliyetin 150'sinin tamamlandığına işaret eden Çiçek, bu konuda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in detaylı bilgi verdiğini kaydetti. Geriye kalan 55 faaliyet alanının birbirleriyle bağlantılı olduğunu, bazılarının Anayasa değişikliği gerektirdiğini söyleyen Çiçek, bu yapılamadığı için yasaların çıkarılamadığını ifade etti. Çiçek ?Bunların başında Kamu Yönetimi Reformu gelmektedir' dedi. Çiçek, ?205 maddenin 150'sinin gerçekleşmiş olması aslında hükümet ve Parlamento'nun çok önemli adımları attığını açık olarak ortaya koymaktadır' dedi. Çiçek, yasal düzenleme yapılmasının ve bu yasaların uygulamaya konmasının önemine işaret ederek, ?Bu andan itibaren üzerinde durulması gereken konu, 150 faaliyet alanının yasal düzenlemelerinin tamamlandığına göre, uygulamadaki sonuçlarını daha sıkı takip etmemiz gerekmektedir' diye konuştu.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber