'Torba' protestocularına biber gazı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM'de görüşülmekte olan ''Torba Yasa Tasarısı''nı protesto etmek üzere çeşitli illerden hareket eden KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, Ankara'ya gelmeye başladı.

Şehir girişlerinde önlem alan polis ve jandarma ekipleri, Konya, Samsun, İstanbul ve Eskişehir yolunda protestocuların geldikleri otobüsleri durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

Otobüslerde arama da yapan güvenlik güçleri, daha sonra otobüslerin şehre girmesine izin verdi.

Öte yandan, polis ekiplerinin, eylemin gerçekleştirileceği güzergahlarda da geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren görev yerlerine gitti.

Eylemcilerin öğle saatlerine doğru Kolej Meydanı'nda toplanması bekleniyor.


11:42 - "TORBA" PROTESTOCULARI MECLİS'E YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

ANKARA - TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tararısını protesto eden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri Kurtuluş Parkı'ndan Meclis'e doğru yürüyüşe geçti.

DİSK, KESK, TMOOB ve TTB üyeleri tasarıyı protesto etmek için çeşitli illerden Ankara'ya gelen eylemcilerle birlikte Kurtuluş Parkı'nda toplandı.

Eylemi organize eden sendika ve meslek odalarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu da toplanma alanında yerini aldı. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Çetin Soysal, HAS Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve bazı siyasi parti temsilcileri de destek veriyor.

Kurtuluş Parkı çevresini ve Kolej kavşağını trafiğe kapatan güvenlik güçleri, gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Eylemciler, uyarıya rağmen Ziya Gökalp Caddesi'nden Meclis'e doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında caddedeki araç trafiği aksadı.

Yürüyüşe geçen grup, ''Torba'' tasarının geri çekilmesini isteyen pankartlar taşırken, eylem alanına üzerinde torba bulunan bir maket de getirdi.


12:07 - "TORBA" PROTESTOCULARINA BİBER GAZI

Torba Yasa Tasarı'nı protesto için Meclis'e yürümek isteyen eylemcilere biber gazıyla müdahale edildi.

Tasarıyı protesto için Kurtuluş Parkı'ndan Meclis'e yürüyüşe geçen grubu polis, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde durdurdu ve dağılmaları uyarısında bulundu. Aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu bazı kişiler polis yetkilileriyle görüşerek, barikatın kaldırılmasını istedi. Güvenlik güçleri bu talebi reddederek, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bu sırada bazı göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve bir süre sonra polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.


13:35 - ''TORBA'' PROTESTOSUNDA 50 CHP'Lİ VEKİL

Torba Yasa Tasarısı'nı protesto eden işçilerin eylemine destek veren CHP milletvekilleri alandan ayrılarak TBMM'ye döndü. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerince gerçekleştirilen Torba Yasa Tasarısı protestosuna yaklaşık 50 CHP milletvekili katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, emekçilere yardımcı olabilmek için destek verdiklerini söyledi. Meclis'e en yakın mesafe olan Akay Kavşağı'nda bir basın açıklaması yapma taleplerinin güvenlik güçlerince kabul edilmediğini belirten İnce, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan ve Sayın İçişleri Bakanı umarım bu manzarayı seyrediyorlardır. Türkiye'de insanları yürütmeyen iktidar, Mısır'da yürüyen insanlara 'demokratik tepkilerini gösteriyor' diyebiliyor. Türkiye bir faşist devlet olmuştur, Türkiye parti devleti olmuştur.''

İnce, meclis çalışmalarına katılmak için eylem alanından ayrıldıklarını, işçilerin taleplerini Genel Kurul'da dile getireceklerini bildirdi. Konuşmanın ardından İnce ve beraberindeki CHP milletvekilleri eylem alanından ayrılarak TBMM'ye döndü.

Torba Yasa Tasarısı'nı protesto eden işçilerin Ziya Gökalp Caddesi'ndeki bekleyişi sürüyor.


13:41 - POLİSTEN PROTESTOCULARA YENİDEN MÜDAHALE

ANKARA - Torba Yasa Tasarısı'nı protesto eden gruba, polis, biber gazı ve tazyikli suyla yeniden müdahale etti.

Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapayarak TBMM'ye yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunması üzerine eylemciler de sopa ve taşlarla karşılık verdi. Hükümet ve polis aleyhine slogan atan göstericiler, kolej istikametine çekildiler.

Eylem sırasında, çevredeki vatandaşların yanı sıra CHP'li bazı milletvekilleri de gazdan etkilenirken, göstericilerden yaralananlar oldu.

Göstericilerin Kolej'deki bekleyişi sürüyor.


15:53 - PROTESTOCULAR POLİSİN MÜDAHALESİYLE DAĞILDI

ANKARA - Torba Yasa Tasarısı'nı protesto amacıyla Meclis'e yürüyen gruba polis biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda gösterici gazdan etkilendi, gösterici ve polislerden yaralananlar oldu.

Kurtuluş'ta toplanarak, Ziya Gökalp Caddesi'nden Meclis'e yürümek isteyen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB ile bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, caddede barikat oluşturan güvenlik güçlerince durduruldu. Polis, eylemin yasal olmadığını belirterek, grubun dağılmasını istedi.

Grubun barikatı aşmakta ısrar etmesi üzerine polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Bu sırada bazı göstericiler polise yumurta, taş, sopa ve şişe attı. Güvenlik güçleri ise eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Atılan gazdan eyleme destek veren milletvekilleri ile çok sayıda göstericinin yanı sıra çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

Polisin biber gazı ve gaz bombasıyla yaptığı müdahaleden kaçmak isteyen göstericilerden bazıları yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı göstericiler de Ziya Gökalp Caddesi'ndeki iş yerlerine sığındı.

Polisin müdahalesinin ardından Kurtuluş Parkı'na çekilen göstericiler, parktaki masa ve bankları sökerek, yola barikat kurdu. Gruptakiler burada bir süre polisle çatıştı. Göstericilerden bazıları kaldırım taşlarını kırarak polise atarken, güvenlik güçleri de göstericilere tazyikli su, gaz bombası ve biber gazıyla müdahaleye devam etti. Bu sırada taş isabet eden bazı polisler yaralandı. Polisten kaçan bir gösterici ise Ankaray istasyonunun merdivenlerinden yuvarlanarak, yaralandı.

Bu sırada suyu biten panzerlere itfaiye tarafından su takviyesi yapıldı.

Daha sonra Cebeci yönüne giden göstericiler küçük gruplar halinde ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda da yer yer polisle çatışan göstericiler bir askeri minibüse taş atarak zarar verdi.

Zaman zaman bulundukları caddeleri trafiğe kapatan küçük gruplar, daha sonra dağıldı.

Çok sayıda polisin görev yaptığı eylem sırasında emniyete ait bir helikopter de havada izleme yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber